Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Emotivna poruka Asima Šahmana iz bolnice: Znamo ko je uz klub, ostali sikter!

Emotivna poruka Asima Šahmana iz bolnice: Znamo ko je uz klub, ostali sikter!

Predsjednik Upravnog odbora RK Iskra iz Bugojna, obratio se saopštenjem za javnost iz bolnice, gdje se trenutno nalazi na liječenjeu. Šahman se dotakao početka prvenstva i aktuelnih problema vezanih za finansiranje kluba. Saopštenje prenosimo u cjelosti..

“Dragi igraci,treneri,clanovi UO,iskreni navijaci i ljubitelji kluba. Nakon tri odigrana kola protiv ekipa koje su najozbiljniji kandidati za prvaka BIH i sa stopostotnim ucinkom ne u zelji da pravdam poraze nego da se ogradim od dusebriznika kluba,onih koji se hrane nasim porazima. Javnost grada Bugojna mora znati neke cinjenice kako ovim “pametnim” ne bi davala potporu nego ih procijenila po ljuskosti i karakteru. Dragi iskreni prijatelji kluba,svi znate da smo igrali doigravanje za Premijer ligu,da smo morali ranije poceti sa pripremama a troskovi doigravanja u situaciji kada je zabranjeno prisustvo gledalaca su dodatno opteretili klub. Za doigravanje nismo dobili nikakva sredstva niti od grada niti od kantona. Imamo nesrecu da smo u najsiromasnijem kantonu gdje sredstva za sport se samo prelijevaju za potrebe dnevne politike. Znaju li gradjani da sportski savez grada vrsi raspodjelu po pravilniku kada je NK Iskra igrala Premijer ligu (39% budzeta+ 15000 km za uredjenje stadiona) a da je RK ISKRA na 10,5 % vodeci se jos kao federalni ligas sa grantom za Premijer ligu 40000? Sve zajedno 55000! Sloga Doboj od grada dobije 270000,Borac od Vlade 500000 plus jos toliko od M:tel? Mi od kantona od februara ni marke pa cak ni kotizacije? Klub opstaje zahvaljujuci pojedincima,donatorima i ljudima koji svoja sredstva trose u klub.
Pitanje za sve vas bugojance,vas koji se osjecate bugojancima vas iskrene navijace. Pokazite svoje Zlatne kartice (100km)kao pomoc klubu,pokazite svoje godisnje kartice(30 km),pokazite koliko ste kartica za utakmice kupili (3 km)? Znamo mi ko je uz klub,znamo u glavu i svi su dobrodosli.
OSTALI SIKTER!”

Preporučujemo da pročitate..

Lokomotiva se vratila na pobjednički kolosjek, u Brčkom pao Maglaj

Rukometaši brčanske Lokomotive večeras su u okviru šestog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close