Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Ekrem Jaganjac novi je trener MRK Iskra Bugojno

Ekrem Jaganjac novi je trener MRK Iskra Bugojno

Rukometaši Bugojanske iskre danas su dobili novog trenera. Radi se o jednom od največih trenerskih imena na ovim prostorima, Ekremu Jaganjcu, koji će u narednoj sezoni sjediti na klupi Iskre.

Jaganjac inače rođen u Trogiru u Hrvatskoj, veoma mlad se počeo baviti trenerskim poslom. U svojoj bogatoj karijeri vodio je veliki broj ekipa među kojima su RK Iskra Bugojno (1978-1982), RK Željezničar Sarajevo (1983-1985), RK Travnik (1986-1988), HC Qatar (1989-1993), HC Rayan (1994-1996), HC Sad (2007-2009), HC Army (2010-2012).

Takođe, Jaganjac se okušao i u reprezentativnim vodama, bio je selektor Katara u dva navrata te selektor Saudijski Arabije.

Ekrem Jaganjac, nekadašnji golman Dervente, sarajevske Bosne i omladinske reprezentacije, svoje prve trenerske uspjehe postiže sa drugoligaškom ekipom iz Bugojna (Iskra), da bi ga trenerska profesija odvela na Saudijsko poluostrvo gdje je, skoro dvije pune decenije bio trener i selektor u Kataru i Saudijskoj Arabiji, a 2007 godine predvodio je reprezentaciju Qatara na Svjetskom Prvenstvu u Njemačkoj.

Jaganjcu će asistirati Amir Šahman i Emir Karadža, te će njih trojica činiti stručni štab ekipe Iskre  za narednu sezonu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

O sudbini bh rukometa za sedam dana

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine trebao je danas u Sarajevu održati sjednici na …

Close