Home / Liga prvaka / Drama u finalu Lige prvakinja: Vardar opet pao u produžecima

Drama u finalu Lige prvakinja: Vardar opet pao u produžecima

Spektakularno i dramatično finale Lige prvakinja kao i prošle godine igrali su Györ i Vardar, da bi mađarski sastav još jednom osvojio titulu.

Branitelj naslova Györ krenuo je kao i u polufinalu, čvrstom obranom i moćnim napadom. Vardar se mučio postići prvi gol. Nakon 15-ak minuta već je bilo 7:4 za mađarski klub. Međutim, tada Vardar počinje dizati igru.

Makedonski sastav, koji je tražio prvu, povijesnu titulu u Ligi prvakinja, izjednačuje na 7:7, a s neriješenim rezultatom se odlazi i na poluvrijeme (9:9).

Prva dva gola u nastavku postiže Vardar, nagovijestivši da je ovo možda njihov dan koji će ostati upisan u klupsku povijest. No, Györ se vraća i drži egal.

Infarktna je bila zadnja minuta, u koju se ušlo s 19:19. U posljednjih 20 sekundi vidjeli smo dva pogotka, najprije je Andrea Lekić, igračica Vardara, prekrasnim frkom zabila za vodstvo, da bi koju sekundu kasnije uzvratio Györ. 20:20 nakon 60 minuta i odlazak u produžetke, baš kao i lani.

Povijest se ponovila i u produžecima. Györ bolje otvara i odlazi do titule nakon 70 minuta igre s konačnih 27:26. Posljednji je napad imao Vardar, no hrvatska igračica AndreaČanađija nije zabila.

Kod Györa najbolja Cornelia Nycke Groot s osam golova. Vardar je predvodila AndreaLekić sa šest golova. Penezić je zabila tri puta, a Čanađija dvaput.

Preporučujemo da pročitate..

EHF pomjerio Final Four Lige prvaka za decembar

Evropska rukometna federacija (EHF) ponovo je pomjerila završni turnir EHF rukometne Lige prvaka za decembar …

Close