Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Derventa bolja od Mladosti: Odlični Dragičević, Milinković i Zemunović

Derventa bolja od Mladosti: Odlični Dragičević, Milinković i Zemunović

Rukometaši Dervente upisali su treću pobjedu u isto toliko utakmica u okviru Prve lige RS, a pred domaćom publikom savaldali su Mladsot iz Banjaluke rezultatom 28:23.

Derventa je sjajno otvorila utakmicu, te je tako na sredini prvog poluvremena imala prednost od sedam pogodaka (10:3). Ipak, do kraja prvog dijela gosti uspejvaju da umanje zaostatak, te se na odmor ide sa rezultatom 17:12.

U nastavku Banjalučani uspjevaju da konsoliduju svoje redove i pruže veći otopr, ali Derventa nije ispuštala prednost, te je u 43. minuti rezultat bio 20:17. Četa Milorada Bjeloševića uspjela je da u posljednjim minutama doda gas, te na kraju slavi sa 28:23.

Nezaustavljiv u redovima domaćih bio je mlad Dragičević sa 9 pogodaka, osam je dodao iskusni Zemunović, a sedam Milinković. Treba istaći da je iskusni Dragan Starčević na golu Dervenćana imao 18 odbrana, a u ovom susretu za ekipu sa Ukrine debitovao je i njegov šesnaestogdišnji sin.

Kod gostiju iz Banjaluke sedam pogodaka imao je Kovačević, a jedan manje Petrović. U narednom kolu Dervente gsotuje Kozari iz Gradiške, dok Mladost dočekuje Kozaru Mljekoprodukt iz Kozarske Dubice.

RK Derventa – RK Mladost BL 28:23 (17:12)

RK Derventa: Ristić, Starčević D., Tolimir, Starčević A. Sibinčić, Dobrilović, Lukić 1, Zemunović 8, Milinković 7, Dragičević 9, Šmulja 1, Malešević, Savić, Vidaković, Škrga 2, Ćustić.

RK Mladost: Sopko, Kovačević 7, Janjuš, Ćulum, Knežević, Glumičić 3, Škrga 1, Petrović 6, Todorović 3, Kremenović, Kos 1, Stanković, Vukalo 1, Kecman 1, Latinović.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica prvaci Federalnih liga

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o prekidu prvenstva u Prvim ligama …

Close