Home / Ostalo / Darko Savić: Sportski radnik velikog srca i osoba za primjer drugima

Darko Savić: Sportski radnik velikog srca i osoba za primjer drugima

Darko Savić, aktuelni direktor ženskog rukometnog kluba Borac iz Banja Luke ove godine provodi akciju darivanja sportskih klubova. I u posljednjem susretu Premijer lige za rukometašice u kojem je ekipa Borca ugostila mostarsku Katarinu, Savić je gostima poklonio nekoliko rukomenti lopti.

Inaće to je praksa koju gospodin Savić provodi na svim domaćim utakmicama Premijer lige, a na ovaj način je stigao do brojke od 34 sportska kolektiva kojima je donirao vrijednu sportsku donaciju u vidu lopti, majica, ljepila, ili čak novčanih sredstava.

Upravo je Darko Savić jedan od glavnih krivaca za spas nekadašnjeg višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, kolektiva ŽRK Borac, koji je gotovo bio pred gašenjem.

Nakon preuzimanja direktorske funkcije u ŽRK Borac, ovaj klub vratio se u elitni rang bh rukometa, Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te je riješen jedan od glavnih problema, a to su dugovi za poreze.

Pored rješavanja problema koji su vezani za financije, klub je napredovao i sportskom smislu. Uslovi za treniranje i rad podignuti su na viši nivo, a zahvaljujuči angažmanu svih članova UO.

Sport u Bosni i Hercegovini je odavno na niskim granama, a ovakvi primjeri kao ovaj iz Banja Luke, gospodina Savića, daju nam nadu u bolje sutra, svih nas.

Gospodinu Saviću možemo samo da se zahvalimo i da mu poželimo dug život i dobro zdravlje, te da i u narednim mjesecima i godinama bude svijetla tačka bh sporta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ponovo bez kvoruma za odluku o Premijer ligi, predsjednik zabrinut za egzistenciju Saveza

Sjednica Upravnog odbor Rukometnog saveza BiH, na kojoj je danas u Sarajevu trebala biti donesena …

Close