Home / Ostalo / Darko Savić: Sportski radnik velikog srca i osoba za primjer drugima

Darko Savić: Sportski radnik velikog srca i osoba za primjer drugima

Darko Savić, aktuelni direktor ženskog rukometnog kluba Borac iz Banja Luke ove godine provodi akciju darivanja sportskih klubova. I u posljednjem susretu Premijer lige za rukometašice u kojem je ekipa Borca ugostila mostarsku Katarinu, Savić je gostima poklonio nekoliko rukomenti lopti.

Inaće to je praksa koju gospodin Savić provodi na svim domaćim utakmicama Premijer lige, a na ovaj način je stigao do brojke od 34 sportska kolektiva kojima je donirao vrijednu sportsku donaciju u vidu lopti, majica, ljepila, ili čak novčanih sredstava.

Upravo je Darko Savić jedan od glavnih krivaca za spas nekadašnjeg višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, kolektiva ŽRK Borac, koji je gotovo bio pred gašenjem.

Nakon preuzimanja direktorske funkcije u ŽRK Borac, ovaj klub vratio se u elitni rang bh rukometa, Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te je riješen jedan od glavnih problema, a to su dugovi za poreze.

Pored rješavanja problema koji su vezani za financije, klub je napredovao i sportskom smislu. Uslovi za treniranje i rad podignuti su na viši nivo, a zahvaljujuči angažmanu svih članova UO.

Sport u Bosni i Hercegovini je odavno na niskim granama, a ovakvi primjeri kao ovaj iz Banja Luke, gospodina Savića, daju nam nadu u bolje sutra, svih nas.

Gospodinu Saviću možemo samo da se zahvalimo i da mu poželimo dug život i dobro zdravlje, te da i u narednim mjesecima i godinama bude svijetla tačka bh sporta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Arijana Vojić na Svjetskom rukometnom prvenstvu za rukometašice

Smotra najboljih reprezentacija svijeta, Svjetsko rukometno prvenstvo za rukometašice počinje naredne subote, a zemlja domaćin …

Close