Home / Euro 2020 / Danci i Norvežani na mukama, Lasse Svan i Magnus Rod pod upitnikom

Danci i Norvežani na mukama, Lasse Svan i Magnus Rod pod upitnikom

Nekoliko dana pred početak Evropskog rukometnog prvenstva, selektori Danske i Norveške imaju velikih problema oko sklapanja momčadi.

Dvojac iz Flensburga, Lasse Svan i Magnus Rod vode bitku sa vremenom te postoji bojaznost da neće biti spremni za nastup na smotri najboljih reprezentacija strarog kontinenta.

Danac Lasse Svan trebao bi biti spreman za nastup na Euru, mada mi trebao propustiti uvodni dio priprema. Svan muku muči sa povredom ramena.

„Iz dana u dan situacija je sve bolja. Priključit ću se reprezentaciji ali vjerovatno neću moći trenirati od samog početka. Nadam se da ću uz odgovarajući tretman, uspjeti da se spremim do početka prvenstva“ istakao je Lasse Svan.

Na drugoj strani Magnus Rod već neko vrijeme ima problema sa kukom, te je za njegov oporavak potrebno duže vremena, i vrlo vjerovatno neće biti spreman za nastup na Euru.

„Nakon svakog pada moram izaći iz igre i ne mogu se više vračati. Već neko vrijeme razmišljam o tome da ne nastupim na Euru. Nakon razgovora sa čelnicima kluba donjet ćemo odluku, ali neću  uraditi ništa što je protivno željama Flensburga“ istakao je Rod.

Rod će doći na okupljanje reprezentacije a nakon pregleda medicinskog tima trebala bi biti poznata njegova sudbina.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija treći put u svojoj bogatoj povijesti borit će se za naslov europskog …

Close