Najnovije
Home / Hrvatska 2018 / Cvetković: Ima povrijeđenih, ali ne mjenjamo ambicije

Cvetković: Ima povrijeđenih, ali ne mjenjamo ambicije

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu i odradila prvi trening pred šest pripremnih utakmica za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Srbija je u Kovilovu nekompletna. Selektor Jovica Cvetković ne može da računa na pun sastav delom zbog povreda i otkaza, delom zbog obaveza igrača u Bundesligi do kraja meseca.

Srbiju već narednih dana očekuje pripremni turnir u Vinterturu u Švajcarskoj na kome će biti 16 igrača.

“Imamo toliko koliko imamo igrača i vremena, imaju i drugi toliko i u istoj su situaciji. Ono što malo iznenađuje je što sam se iskreno nadao da nećemo imati povreda i da neće biti otkaza. Međutim, otkazao je (Strahinja) Milić zbog povrede, otkazao je (Rastko) Stojković koji ide na operaciju sledećeg meseca. Ostajemo bez (Ilije) Abutovića iz privatnih razloga, ne znam o čemu se radi. Imamo problem sa (Bojanom) Beljanskim koji je došao sa napuklim mišićem. Praktično smo jedva skupili 16 igrača da idemo na turnir u Švajcarsku”, rekao je na okupljanju selektor Cvetković.

Srbija prve mečeve igra protiv domaćina “Jelou kupa”, Švajcarske, a potom protiv Rusije i Rumunije‚na kojima po svemu sudeći neće biti ni Momira Rnića.

“‘Nemci’ dolaze, odnosno igrači iz Nemačke dolaze da kažem pred Novu godinu, 31. na prvi trening i tada će biti kompletan sastav. Šta je tu je, gledaćemo da iskoristimo ovo vreme do turnira da odradimo sa ovim sastavom. U kompletnom praktično imamo samo 1, 2, 3. i 4. januar i sve ostalo je u funkciji prvenstva jer nećemo imati više od sedam, osam treninga da pripremimo ono što treba da nas karakteriše kada je igra u pitanju”,kaže Cvetković.

Na pitanje da li je zbog navedenih problema koji su se pojavili u hodu, manje optimista, Cvetković kratko odgovara “Ne”.

“Mi ćemo da igramo svaku utakmicu na pobedu, to je normalno i tako treba da bude. Treba biti spreman i na probleme, idemo, spremamo se podjednako kao da smo i svi kompletni. Rusija, Švajcarska i Rumunija, mislim da su adekvatni protivnici pred EP i mislim da ćemo tim turnirom dosta dobiti”, jasan je selektor Srbije.

Rukometaše nakon turnira u Švajcarskoj očekuju utakmice protiv Saudijske Arabije drugog januara (zatvorenog karaktera), potom Makedonije petog januara. Nakon toga se igra protiv Slovenije 9. i 10. januara, a grupna faza EP počinje utakmicom protiv Hrvatske 12. januara.

Izvor: B92.net

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close