Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Bašić: Gostima želimo dobrodošlicu, ali bodovi ostaju u Maglaju

Bašić: Gostima želimo dobrodošlicu, ali bodovi ostaju u Maglaju

Pred početak nove takmičarske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, razgovarali smo sa sportskim direktorom RK Maglaj Kenanom Bašićem koji nas je ukratko upoznao sa pripremama ekipe i očekivanjima od naredne sezone.

“Naša ekipe je vrijedno trenirala od 01.augusta i u sklopu priprema odigrali smo šest prijateljskih utakmica. Relativno smo zadovoljni pripremnim utakmica jer smo u njima vidjeli sve naše mane i prednosti. Naša utakmica u Gračanici je utakmica koja pokazuje kako želimo da izgledamo u fazi odbrane i fazi napada u narednoj sezoni i to je sigurno pokazatelj da ovaj sastav predvođen trenerom Zdravkom Stevanovićem može biti dobar i kvalitetan protivnik svim rivalima u Premier ligi BiH.” istakao je Bašić.

Što se tiće planova za narednu sezonu, cilj Maglajlija je plasman u gornji dio tabele.

“Cilj kluba ove sezone je da ekipa bude među osam u Premier ligi BiH i da probamo u Kupu BiH ići što dalje u tom takmičenju. Ekipa je ponovo spoj mladosti i iskustva, fakticki je 99 % sklopljena od igrača koji su ponikli u Maglajskoj Školi rukometa koja je sigurno jedna od najboljih u BiH. Te smo u dogovoru sa UO RK”Maglaj” i šefom stručnog štaba Zdravkom Stevanovićem napravili postojeći roster koji je sigurno spreman da iznese i ispuni nas prevashodni cilj a to je da budemo među osam ekipa Premier lige BiH.” dodao je Bašić.

Ekipa u narednoj sezoni ulazi u nešto izmjenjenom sastavu.

“Što se tiće odlazaka ekipu su napustili Adson Bajric (Katar), Goran Šarenac (HC Gaeta – Italija), Stjepan Malbašić (RK “Dubrava” Hrvatska), Adi Kujric i Rijad Kahriman – poslovne obaveze. Došli su bivši BH reprezentativac Benjamin Čičkušić (RK “Vogošča PH”) i desno krilo Ante Dragičević 2001.godiste (RK “Žepče) ,uz nekoliko polaznika Škole rukometa RK”Maglaj” koji su priključeni radu sa prvim timom. Neki od njih su vec sada pokazali da mogu biti konkurenti za prvih 16 igrača i time pokazali ispravnost nase odluke da se oslonimo na domači igrački kadar.”

“Utakmicu protiv RK”Drine” Zvornik očekujemo spremno, ali i naceti povredama (Riđal, Memišević, Hasić), odlascima na eksurziju i jos nekim sitnim problemima. Međutim izgovora i alibija nema, nas interesuju samo 3 boda u subotnjoj utakmici protiv gostiju iz Zvornika. Gostima želimo dobrodoslicu, ali bodovi ostaju u nasem gradu. Ovim putem pozivam Maglajsku publiku da napuni našu Sportsku dvoranu i već od ove utakmice ali i tokom sezone bude na osmi igrač i dodatni vjetar u leđa ovoj mladoj ekipi i Maglajskom brendu. Želim da se zahvalim portal Svijet rukometa koji vrijedno prati sva rukometna desavanja u BiH i naš RK”Maglaj”. Zaključio je na kraju razgovora za naš portal Kenan Bašić, sportski direktor RK Maglaj.

Preporučujemo da pročitate..

RK Iskra pred početak doigravanja doveo veliko pojačanje

Rukometni klub Iskra iz Bugojna obavijestio je svoje navijače da je pred početak doigravanja za …

Close