Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Bajrić debitovao pobjedom, Maglaj bolji od Leotara

Bajrić debitovao pobjedom, Maglaj bolji od Leotara

Rukometaši Maglaja u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su ekipu Leotara iz Trebinja, rezultataom 27:25 (13:14).

Utakmica je od samog početka bila neizvjesna, igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Do kraja prvog dijela gosti su imali jedan gol razlike, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 13:14.

I u nastavku gotovo ista igra kao u prvom dijelu. Pred kraj susreta, u 51. minuti domaćini dolaze do prve značajnije prednosti 24:21, što su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Konačan rezultat glasio je 27:25.

Maglaj je do pobjede vodio raspoloženi Čičkušić sa deset postignutih pogodaka, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Milićević sa sedam i Draganić sa pet postignutih pogodaka.

RK “Maglaj”: Dragičević 1, Mehinagić 2, Hajdić, Bašić 3, Kandić 1, Memišević 2, Mutapčić, Delić, Ridžal 3, Barjaktarević, Omahić, Smajlović, Džanbegović, Hasić 2, Kadrić 3, Čičkušić 10. Trener: Ermin Bajrić.

RK “Leotar”: Savović, Draganić 5, Miličević 7, Milojević 4, Nikolić 4, Ninković, Radović, Bugarinović 1, Uljarević, Janković 2, Abramović 2, Srdanović. Trener: Darko Tavrić.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Čičkušić i naredne sezone u RK Maglaj

Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine u ovoj sezoni, Benjamin Čičkušić, i naredne sezone …

Close