Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / “Zmajice” deklasirale Latviju

“Zmajice” deklasirale Latviju

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u svom trećem susretu predkvalifikacija za odlazak na evropsko rukometno prvenstvo naredne godine, danas je slavila ubjedljivu pobjedu nad selekcijom Latvije, rezultatom 31:19 (16:7).

Od samog početka susreta naša selekcija diktirala je tempo igre. Već na otvaranju “Zmajice” su imale prednost od tri gola razlike kod rezultata 4:1.

U 11. minuti susreta serijom 0:4, selekcija Latvije dolazi do preokreta rezultata 4:5, nako ćega naša selekcija ulazi u seriju 7:0. U 21. minuti prednost naše selekcije iznosila je plus šest pogodaka kod rezultata 11:5.

Do kraja prvog dijela bez značajnijih promjena, naša selekcija uspjela je povečati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 16:7.

U nastavku dosta bolja igra naše selekcija koja je cijelo vrijeme uspjevala sačuvati visoku prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i maksimalnih plus trinaest, kod rezultata 28:15. Konačan rezultata današnjeg susreta glasio je 31:19.

U našem sastavnicu danas su se posebno istakle Čutura Nikolina sa šest postignutih pogodaka iz isto toliko pokušaja, Isić Armina sa četiri uz isto 100% učinak, te Ilić Jovana, Topić Slađana, Kršić Isidora, Vrančić Aana, Boras Anđela sa po tri postignuta pogotka. U listu strijelaca upisale su se Zvekić Admira sa dva, te Demić Edina, Gudelj Marija, Dautović Adelisa i Knezović Maja sa po jednim postignutim pogotkom.

Na drugoj strani u redovima Latvije najefikasnije su bile Madara Cibulska sa sedam i Lana Nikolajeva sa pet postignutih pogodaka.

Naša selekcija svoj nastup u predkvalifikacijama završava  sa skorom od dvije pobjede i jednim porazom.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Poruka bh. rukometašica: Ne nosimo bijelu zastavu, nosimo samo zastavu jedine nam Bosne i Hercegovine

Sve je spremno za odlazak naše ženske seniorske reprezentacije BiH na pretkvalifikacioni turnir za Evropsko …

Close