Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Prva pobjeda u predkvalifikacijama, „Zmajice“ bolje od Italije

Prva pobjeda u predkvalifikacijama, „Zmajice“ bolje od Italije

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u drugom kolu predkvalifikacija za odlazak ne evropsko rukometno prvenstvo savladala selekciju Italije, rezultatom 25:22 (15:12).

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi na obe strane. Igralo se gol za gol a ekipe su se smjenjivale u vodstvu.

Od sredine prvog dijela pogotcima Marije Gudelj naša selekcija po prvi puta dolazi do tri gola prednosti i to u 21. minuti susreta kod rezultata 10:7, što je ujedno i prva ozbiljnija prednost u susretu.

Do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih promjena, naše djevojke su uspjele sačuvati prednost od tri gola razlike pa se na pauzu odlazi kod rezultata 15:12.

U nastavku dosta ujednačenija borba. Iako su naše djevojke konstatno imale rezultatsku prednost, selekcija Italije je u nekoliko navrata uspjela doći do poravnanja rezultata. Posljednji put je to bilo u 52. minuti kada je rezultat glasio 21:21.

Nakon toga pogotcima Isić, Kolašinac i Topić naša selekcija se ponovo odlijepila na tri gola prednosti, što smo uspjeli sačuvati do kraja susreta.

Našu selekciju do pobjede su vodile Edina Demić, Marija Gudelj i Desire Kolašinac sa po pet postignutih pogodaka. Po tri su dodale Ana Vrančić i Armina Isić. U listu strijela upisale su se i Slađana Topić sa dva te Nikolina Čutura i Jovana Ilić sa po jednim postignutim pogotkom.

Na drugoj strani najefikasnije su bile Vesna Manojlović sa osam i Ilaria Dalla Costa sa pet postignutih pogodaka.

Svoj treći i posljednji susret naša selekcija odigrat će sutra protiv selekcije Latvije sa početkom od 12:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Arenasport 2.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Poruka bh. rukometašica: Ne nosimo bijelu zastavu, nosimo samo zastavu jedine nam Bosne i Hercegovine

Sve je spremno za odlazak naše ženske seniorske reprezentacije BiH na pretkvalifikacioni turnir za Evropsko …

Close