Home / Region / Crna Gora / Video: Pogledajte jednu od najljepših odbrana u historiji rukometa …

Video: Pogledajte jednu od najljepših odbrana u historiji rukometa …

Rukometašice Budućnosti poražene su jučer u Rostovu na Donu od istoimenog ruskog tima 24:22 (13:11), u utakmici drugog kola Glavne runde Lige šampiona.

To je prvi poraz podgoričkog tima u drugoj fazi takmičenja, nakon startnog trijumfa pred svojim navijačima protiv Kopenhagena 29:27.

Na ovom susretu desio se i jedan zanimljiv detalj. Ekipa Budućnosti u napadu je igrala bez golmana, te se nakon šuta na gol, lopta od stative odbila do igračice Rostova, koja je uputila šut na prazan gol.

Međutim, lopta nije ušla u gol, odbijavši se od stative, ponovo je u polju za igru stigla do igračice Rostova, koja je pokušala postići pogodak.

U tom trenutku sa klupe je utrćala golmanica Budućnosti, Zoqbi de Paula, koja je nevjerovatnom intervecijom odbranila šut Managarove. Sve to ne bi bilo toliko atraktivno da golmanica Budućnosti u trenutku odbrane nije bila okrenuta leđima prema igračici koja je uputila šut na gol.

Pogledajte video …

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Loše vijesti za Kiel, završena sezona za Niclasa Ekberga

Trenutno najbolji strijelac aktuelnog prvaka Njemačke i četvrti najbolji strijelac Bundeslige, Niclas Ekberg, ozlijeđen je …

Close