Home / Region / Srbija / Veselin Vujović predstavljen u Nišu: “Biće teških momenata, ali i mnogo veselja”

Veselin Vujović predstavljen u Nišu: “Biće teških momenata, ali i mnogo veselja”

Rukometni klub Železničar iz Niša predstavio je danas novog trenera, Veselina Vujovića. Jedan od najboljih jugoslovenskih rukometaša svih vremena Veselin Vujović predstavljen je danas u Nišu kao trener vicešampiona Srbije Železničara.

“Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je video, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao  da je ovo dan veliki valjda za niški sport, a on je rekao ‘ne, za Niš’. Doček u gradu i klubu je neverovatan”, rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Ambicija u narednoj sezoni biće da Železničar osvoji srpsko prvenstvo, kao i Seha ligu, gde će se po rečima Vujovića, prvi put susresti s vrhunskim evropskim klubovima.

“Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i dosta veselja”, istakao je Vujović.

On je rekao da je siguran da neće sve uvek funkcionisati najbolje na svetu, ali da i najduži put kreće prvim korakom, a Železničar je već napravio prvi korak time što je povratio klub i stabilizovao ekipu.

“Pitanje je koliko ćemo uspeti u kratkom periodu, ali koliko sam razumeo ljude koji su uticali da ja ovde dođem, ovo nije kratkoročan plan, već nešto što treba da Niš velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope”, naveo je Vujović.

Kako je rekao Vujović, sve do danas nije bio siguran da li je doneo dobru odluku da dođe u Niš, pošto je imao nekoliko ponuda.

On je kazao da sada ima blagu tremu da ispuni ogromna očekivanja koja imaju svi.

“Ne bih došao da se moje emocije nisu poklopile sa emocijama ljudi koje vode klub. Okidač je bilo to kada sam na utakmici s Vojvodinom video s koliko emocija su predsednik kluba i gradonačelnik pratili sve to”, kazao je Vujović.

Rekao je da se iskreno nada da će navijači u Nišu prepoznati da klub radi jednu dobru stvar, jer bez publike nema ekipe i nema ničega.

“Železničar ima sjajne momke koji su odigrali u prošloj sezoni sjajnu igru. Verujem da mogu mnogo više i bolje. Nadam se da niko neće odustati kada im budem podelio zadatke”, rekao je Vujović.

Po njegovim rečima, neki novi igrači će doći u klub, neki su otišli, ali je sve to “sastavni deo sporta”.

On je rekao da bi Železničar trebalo da krene na pripreme na Zlatibor 20. ili 23. jula, a nakon toga će odigrati nekoliko turnira, između ostalih i veliki međunarodni turnir u Strugi.

Veselin Vujović je nekadašnji igrač Metaloplastike, Barselone i Granoljersa, a u trenerskoj karijeri je predvodio Metaloplastiku, Sjudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Zagreb i Koper.

Takođe, bio je selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

S Metaloplastikom i Barselonom je osvojio Ligu šampiona, a sa nacionalnim timom zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na Svetskom prvenstvu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ovom prilikom je obećao punu podršku grada Železničaru u daljem takmičenju i podsetio da klub pune dve godine, do prošlog leta, nije radio niti postojao.

On je istakao da je grad uložio u Železničar 28 miliona dinara, a da su igrači i rukovodstvo kluba opravdali ulaganja i ostvarili sve zacrtane ciljeve.

Izvor: BETA

Preporučujemo da pročitate..

Lazar Kukić seli u Benficu

Srbijanski reprezentativac i član La Rioja, Lazar Kukić, pronašao je novi klub. Nakon tri godine …

Close