Home / BiH Rukomet / Škole rukometa / U Gračanici i djevojčice dobile priliku da treniraju rukomet

U Gračanici i djevojčice dobile priliku da treniraju rukomet

Djevojčica iz Gračanice ovog ljeta dobile su priliku da se okušaju u rukometu. Naime, dugogodišnji sportski i rukometni radnik, Mevludin Šabić – Batan, odlučio se za pokretanje Škole rukometa za djevojčice koja već sada broji preko dvadeset polaznika.

Prvobitna ideja je bila da škola radi preko ljeta, te da djevojčice zbog nedostatka kvalitetnog sportskog sadržaja, dobiju priliku da probaju nešto novo.

Ideja se ispostavila kao pun pogodak, a zbog velikog interesa i motivisanosti djevojčica, ali i njihovih roditelja, Škola rukometa će nastaviti sa radom i nakon 30.8.

Ova super ideja pomoći će povečanju motivacije djece za bavljenje sportom, razvijanje radnih navika i učenje osnovnih vještina rukometa kao i savladavanju tehničkih elemenata. Kroz redovne treninge djeca će stiči osnovne navike sportskog života u zdravom okruženju.

Djevojčice treniraju tri puta sedmično, na otvorenom terenu u Gračanici a po potrebi i u sportskim salama, a ono što je najinteresantnije je, da je trening u potpunosti besplatan.

Više informacija o radu ove Škole rukometa možete dobiti pozivom na broj 061-990-210 ili na facebook stranici Škola rukometa za djevojčice.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Erste liga: Škola rukometa RK Izviđača CO pomela sve redom u Šibeniku

Ovog vikenda u Šibeniku je startala druga sezona Erste rukometne lige Dalmacije u mini rukometu, …

Close