Home / Region / Makedonija / Toledo i zvanično u Vardaru

Toledo i zvanično u Vardaru

Vardar u novu sezonu ulazi sa još jednim pojačanjem. Jose Toledo, kako smo pisali prije nekoliko dana, pojačat će redove Vardara na bekovskoj poziciji, a to je danas i zvanično potvrđeno na službenoj stranici kluba.

Ovaj 25-godišnji brazilski internacionalac igra na poziciji desnog beka, a sa Vardarom je potpisao dvogodišnji ugovor.

„Dolaskom Toleda smatramo da ćemo imaju još bolju bekovsku liniju. Brazilac je svojim nastupima u prethodnim godinama pokazao da može biti od koristi u svakom timu. Njegova mladost, i ispred svega napadačke i odbrambene sposobnosti su itekako dobrodošle. Od Toleda očekujemo da iskoristi priliku koja mu je pružena i da pokaže da je napravio dobar potez dolaskom u Skoplje“ rekao je Davor Stojanovski, izvršni direktor Vardara.

Toledo od 2014. godine nastupa u Evropskim klubovima, kada je stigao i španjolski Granollers. Nakon dvije godine seli u Wislu Plock, odakle je i stigao u Vardar.

Vardar se uoči nove sezone pojačao sa golmanom Arthursom Kugisom, Sergejem Gorpišinom, Dimitar Dimitrioskim, Pavelom Atmanom i trener Davidom Pisoneerom. Ugovore sa klubom nastavili su Stash Skube i Califa Göbänn.

Vardar bi sa pripremama za novu sezonu trebao startovati 24.jula u Skoplju.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Transfer glasine: Marko Panić se vraća u Francusku, nova destinacija Montpellier

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član ekipe Meshkova iz Bresta, Marko Panić, prema nepotvrđenim …

Close