Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / RK Derventa započeo pripreme: Potreban obećan novac za nastavak takmičenja

RK Derventa započeo pripreme: Potreban obećan novac za nastavak takmičenja

Rukometaši Dervente počeli su najneizvjesnije pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, a sve zbog teške finansijske situacije, jer još nisu dobili obećanu novčanu pomoć od  strane Ministarstva porodice omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

Podsjećanja radi, Derventa je ljetos donijela odluku da ne igra u Premijer ligi iako su bili prvaci Srpske, ali su dobili garancije da će dobiti pomoć od Vlade Republike Srpske i Ministarstva omladine, porodice i sporta, ali taj novac još nije stigao.

Svi planovi i prognoze sa kakvim igračkim kadrom ćemo igrati i da li ćemo igrati su neizvjesne, kaže trener Dervenćana Milorad Bjelošević.

„Čekamo finansijsku pomoć koja nam je obećana na početku sezone, nakon čega smo ipak i odlučili igrati Premijer ligu. Bila nam je obećana ta novčana pomoć od ozbiljnih ljudi, funkcionera, ali evo ni dan danas još ni marke nismo dobili. Neizvjesno je sada govoriti o daljem takmičenju, kao i o kosturu ekipe“, ističe Bjelošević, te dodaje da najvjerovantije ekipa neće imati prijateljskih utakmica, a test pred početak sezone biće utakmica u Kupu BiH kada putuju u Živinice kod Konjuha, sedam dana pred start prvenstva.

Jedina sredstva koja su do sada stigla su ona od lokalne zajednice, navodi predsjednik Upravnog odbora kluba Slaven Šmulja.

„To su bila sredstva da klub bukvalno preživi u bh. eliti iz utakmice u utakmicu. Dosta su nas mučile i povrede tokom prvog dijela sezone, a zbog nedostatka novca nismo imali adekvatne zamjene, što je dovelo i do loših rezultata.  Predsjednik Rukometnog saveza RS ponovo je poslao dopis resornom ministarstvu i Vladi Srpske da nam se uplati bar dio obećanog novca, a to je 25 hiljada KM (obećano 50 hiljada KM). Dobili smo određene garanicije da bi to trebao biti uskoro“, govori Šmulja.

Podsjećamo, juče je i predsjednik UO Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, uputio dopis Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, u kojem navodi da je usljed pandemije COVID-19 rukometni sport najdrastičnije osjetio posljedice virusa korona i apelovao da se Rukometnom klubu Derventa od obećanih 50.000 KM, isplati barem polovinu novčanih sredstava kao pomoć za odigravanje drugog dijela Premijer lige BiH.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

Konjuh protutnjao kroz Derventu

Rukometaši Konjuha iz Živinica nastavljaju u dobrom ritmu. Nakon pobjede nad Slogom u prošlom kolu, …

Close