Home / Ostalo / Kongres EHF-a: Bosna i Hercegovina bez kandidata za predstavnike u EHF-u

Kongres EHF-a: Bosna i Hercegovina bez kandidata za predstavnike u EHF-u

Kongres Evropske rukometne federacije (EHF) na kojem će biti izabrani čelni ljudi evropskog rukometa biće održan ovog petka u subote u Beču.

Ukupno je prispjelo 139 nominacija za ukupno 53 funkcije, a ove godine je interes veoma veliki. Kandidati se biraju na mandatni period od 2021. do 2025. godine.

Između ostalog na kongresu će biti izabran i novi predsjednik Evropske rukometne federacije. Tačnije, obzirom da je na tu funkciju prispjela samo jedna kandidatura i to je od strane trenutnog predsjednika Michaela Wiederera koji dolazi iz Austrije, na kongresu će samo biti potvrđen novi mandat Wiedereru.

Interesatno je da Bosna i Hercegovina neće imati niti jednog kandidata za neku od otvorenih pozicija, dok će sve zemlje iz regiona imati i po nekoliko kandidata.

Napominjemo da je Predrag Bošković iz Crne Gore u prethodnom mandatu obnašao funkciju podpredsjednika EHF-a, dok je Božidar Đurković iz Srbije bio predsjednik komisije za takmičenja. Mnogi drugi rukometni radnici iz regiona obnašali su neke od funkcija unutar struktura EHF-a.

I Bošković i Đurković ponovo su kandidovati na iste funkcije koje su obnašali i u prethodnom periodu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Mirza Kurtagić na završnom turniru EHF Lige prvaka

Evropska rukometna federacija EHF objavila je nominacije sudijskih parova i delegata za predstojeći završni turnir …

Close