Home / Ostalo / Arijana Vojić piše historiju BiH rukometa, stigla nominacija za Olimpijske igre u Tokyo

Arijana Vojić piše historiju BiH rukometa, stigla nominacija za Olimpijske igre u Tokyo

Arijana Vojić, IHF/EHF delegat iz Bosne i Hercegovine sigurno je da je već ispisala novu stranicu historije kada je u pitanju rukomet u Bosni i Hercegovini. Svojim stalnim prisustvom na velikim takmičenjima kao službena osoba i kontrolor suđenja uspjela je nešto što do sada niti jednoj osobi iz Bosne i Hercegovine nije pošlo za rukom.

Da na tome neće stati pokazuje i veliki, historijski detalj, a to je da je ovih dana u Bihać, od strane Međunarodne rukometne federacije, na adresu Arijane Vojić, stigla potvrda za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Drugim riječima rečeno, Arijana Vojić, nominovana je od strane Međunarodne rukometne federacije za rukometni turnir koji će se ove godine odigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovo je zaista historijski detalj, i prvi put u historiji da jedna službena osoba iz Bosne i Hercegovine bude kontrolor suđenja na Olimpijskim igrama.

Posljednjih godina niti jedno veliko takmičenje ne prolazi bez prisustva Arijane Vojić, koja uživa veliko povjerenje Međunarodne rukometne federacije.

I sama Arijana nije krila veliko oduševljenje ovim pozivom.

„Velika je čast, zadovoljstvo i odgovornost biti na ‘krovu’ sportskog svijeta. Emocije se još uvijek sliježu, u ovom momentu osječaj je neopisiv, uzbuđenje jako veliko, kao da lebdite negdje između jave i sna. Predstoji period priprema za ovo veliko takmičenje i želja da dato povjerenje bude opravdano na najbolji moguci način.“ istakla je u kratkom razgovoru za Svijet Rukometa Arijana Vojić.

Pa tako je Arijana već stalni učesnik Svjetskih i Evropskih rukometnih prvenstava, završnica Lige prvaka a bila je nominovana i za Woman Super Globe koji je 2019. godine odigran u Kini, a evo sada svoje veliko međunarodno iskustvo zaokružit će odlaskom na ni manje ni više nego na Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Tokiju.

Našoj Arijani čestitamo na ovako velikom uspjehu i želimo mnogo sreće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Mirza Kurtagić na završnom turniru EHF Lige prvaka

Evropska rukometna federacija EHF objavila je nominacije sudijskih parova i delegata za predstojeći završni turnir …

Close