Home / Slider / Flensburg slavio protiv Kiela, Buriću 13 odbrana

Flensburg slavio protiv Kiela, Buriću 13 odbrana

Prvi veliki derbi njemačkog prvenstva odigrali su rukometaši Flensburga i Kiela. Sjajan start sezone za aktuelnog prvaka, koji u u četiri odigrana kola ima isto toliko pobjeda, a sinoć je u Flens areni savladan i Kiel, rezultatom 26:25.

Igralo se gol za gol, a gosti su većim dijelog prvog poluvremena imali rezultatsku prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i +3, pri rezultatu 8:11. Nakon toga, rukometaši Flensburga sjajnom serijom od 5:0, dolaze do preokreta i +2 gola prednosti, pri rezultatu 13:11.

Do kraja prvog dijela domaći rukometaši uspjeli su sačuvati rezultatsku prednost, a na pauzu se odlazi pri rezultatu 15:13.

Početkom drugog dijela, gosti dolaze do poravnanja rezultata (17:17), da bi ponovo domaći rukometaši serijom od 4:0, otišli na velikih +4, pri rezultatu 21:17.

U završnicu rukometaši Flensburga ulaze sa +3 gola prednosti, međutim Kiela uspjeva sa dva pogotka smanjiti rezultaski zaostatak na svega -1. Sirena na semaforu označila je kraj i novu pobjedu ekipe Flensburga.

Flensburg su do pobjede vodili Wanne i Glandorg sa po 5 postignutih pogodaka, dok je Schmidt dodao 4. Kod Kiela Ekberg i Pekeler sa po 6 postignutih pogodaka bili su najefikasniji.

Benjamin Burić ponovo je briljirao na golu Flensburga, a ovaj puta zaustavio se na 13 uspješnih intervencija, dok su na drugoj strani Landin i Wolff uspjeli zajedno skupiti 15 odbrana. Naš reprezentativni golman brani u životnoj formi.

SG Flensburg-Handewitt: Buric (13), Bergerud, Golla (3), Glandorf (5), Svan (3), Wanne (5/1), Jeppsson (1), Jøndal (3/3), Zachariassen, Gottfridsson (2), Lauge (4), Rød

THW Kiel: Wolff (5/1), N. Landin (10) – Dissinger, Pekeler (6), Wiencek (2), Ekberg (6/4), Reinkind (2), Dahmke, Vujin, Nilsson (5), Duvnjak (3), Weinhold (1), M. Landin, Bilyk

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Revolucija u rukometu! Trojica umjesto dvojice sudija?

Jedna od glavnih tema diskusije koja se vodila na simpoziju  Međunarodne rukometne federacije (IHF) jeste …

Close