Home / Egipat 2021 / Češka otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu, prva zamjena Makedonija!

Češka otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu, prva zamjena Makedonija!

Rukometna reprezentacija Češke neće nastupati na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje počinje sutra u Egiptu. Nastup je otkazan zbog velikog broja pozitivnih slučajeva u redovima Češke reprezentacije.

Prema ranije definisanim pravilima kao zamjena za Češku biti će selekcija Sjeverne Makedonije, koja je ranije određena kao prva zamjena u slučaju da se desi ovo što se desilo sa Češkom.

Čak jedanaest igrača uključujući i trenersko osoblje pozitivno je na korona virus u redovima Češke reprezentacije. Pozitivni slučajevi potvrđeni su pred kvalifikacione susrete za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo naredne godine, obzirom da je Češka prošle srijede trebala gostovati na Farskim Ostrvima.

Osam igrača koji su doputovali na Farska Ostrva bilo je pozitivno na korona virus, dok su još trenerski dvojac Daniel Kubes i Jan Filip takođe bili pozitivni ali oni nisu otputovali na kvalifikacioni susret, plus još jedan neimenovani igrač.

Češka se nalazi u grupi G zajedno sa Švedskom, Egiptom i Čileom, a svoj prvi susret Česi su trebali odigrati 14. januara protiv Švedske.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Poznate grupe i raspored druge faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu polako ulazi u završnu fazu. Nakon što je okončana prva …

Close