Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Borac u derbiju kola bolji od Izviđača

Borac u derbiju kola bolji od Izviđača

Rukometaši Borca večeras su u okviru dvanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostili ekipu RK Izviđač CO. U veoma uzbudljivom susretu slavila je domaća ekipa rezultatom 24:23 (11:11).

Susret su bolje otvorili domaći rukometaši koji na startu dolaze do prednosti od tri gola, 3:0. Izviđač ne posustaje i ubrzo se vraća te dolazi do poravnanja rezultata.

Nakon prednosti domaćina 6:4, ekipa Izviđača sa tri vezana pogotka dolazi do preokreta rezultata 6:7. Do kraja prvog dijela nastavilo se u ujednačenom ritmu, te se i na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 11:11.

Bolji start u nastavku imali su gosti koji se uspjevaju odlijepiti na četiri gola prednosti 13:17. Izabranici Mirka Mikića ulaze u seriju pogodaka te ubrzo dolaze do poravnanja rezultata 17:17.

Nastavilo se u ujednačenom ritmu sve do pred sami kraj susreta kada Borac odlazi na dva gola prednosti 24:22. Izviđač smanjuje na minus jedan a nakon odbrane golmana „Skauti“ dolaze u priliku da poravnaju rezultat. Ipak gosti ne uspjevaju izrealizovati napad, pa susret završava sa konačnih 24:23.

Borac su do jedanaeste pobjede vodili Marko Lukić sa sedam te Vučičević sa pet pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji bio je Miloš Kos sa osam dok su Milan Vukšić, Domagoj Alilović i Mladen Bošković dodali po tri pogotka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Skauti krenuli sa pripremama za narednu sezonu

Sinoć je u prostorijama RK Izviđač Central Osiguranje trener Toni Čolina sa svojim stručnim stožerom obavio prozivku …

Close