Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Zvanično: Benjamin Čičkušić novi je igrač MRK Iskre Bugojno.

Zvanično: Benjamin Čičkušić novi je igrač MRK Iskre Bugojno.

Dobro poznato ime našeg rukometa, ponajbolji igrač na ovim prostorima, reprezentativac Bosne i Hercegovine, dogovorio je suradnju sa RK Iskra Bugojno na obostrano zadovoljstvo, te će iduće sezone nositi dres istog.

Benjamin je rođen 20.08.1989 godine u Maglaju. Visok je 190 cm, težak 90 kg. Primarna pozicija mu je srednji bek, a također može pokrivati i ostale bekovske pozicije u ekipi.

Što se tiče Benjaminove dosadašnje karijere, o tome se može puno toga napisati. Benjamin je počeo trenirati rukomet davne 1997 godine, te je sve do 2008 godine bio u rodnom Maglaju, kada odlazi u Qatar gdje je proveo iduće godine. Tamo se vrlo brzo adaptirao, te postao jedan od najboljih igrača navedene zemlje, što je rezultiralo pozivom za nastup u reprezentaciji Qatra.

Također, nastupio je na IHF Super Globe turniru koji je poznat i kao “svjetsko klupsko prvenstvo” gdje je igrao zajedno sa najboljim igračem svih vremena, Ivanom Balićem, te mnogo drugih velikih imena svjetskog rukometa, a sa klupe ih je predvodio legendarni Veselin Vujović. Također, u Qatru je osvojio sva takmičenja koja su se mogla osvojiti na klupskom nivou.

Nakon toga, 2012 godine uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu, te od navedene godine nastupa u našoj Premijer Ligi, izuzev jedne sezone provedene u Turskoj Super Ligi. Benjamin je u navedenom periodu, tačnije za 7 sezona u Premijer Ligi nastupao za ekipe Krivaje iz Zavidovića, Bosne iz Sarajeva, Vogošće Poljine Hills i Maglaja, dok je u Turskoj nastupao za ekipu Selkaspora.

Četiri sezone od sedam proverenih bio je najbolji strijelac Premijer Lige, te se smatra jednim od najboljih igrača koji su igrali najviši rang takmičenja u BiH. Također, Benjamin je i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Preporučujemo da pročitate..

Irhad Alihodžić ponovo u RK Bosna iz Visokog

Irhad Alihodžić novo je pojačanje rukometnog kluba Bosna iz Visokog. Alihodžić je rođen 22.12.1996 u …

Close