Home / Liga prvaka / Veszprem gazi sve pred sobom, Motor Zaporozhye na minus 12

Veszprem gazi sve pred sobom, Motor Zaporozhye na minus 12

Rukometaši Veszprema odlično su otvorili novu sezonu. Mađarski prvak nema milosti, a to je pokazao i u večerašnjem susretu rukometne lige prvaka. Ekipa Motor Zaporozhye iz Veszprema je ispračena sa minusom od 12 golova.

Od samog početka susreta domaći rukometaši nametnuli su svoj tempo igre. Strlek, Nenadić i Marguć pogađali su redom, na samom otvaranju susreta, tako da Veszprem već u šestoj minuti ima plus tri gola prednosti.

Nakon promašaja Tonnesena i Nenadića u 13. minuti gosti dolaze na samo jedan pogodak zaostatka 8:7. Do kraja prvog dijela domaći rukometaši uspjeli su sačuvati prednost, a na pauzu se odlazi kod rezultata 17:13.

Serija promašaja na startu drugog dijela, koštala je gostujuće rukometaše velikog zaostatka već u 34. minuti, kada domaćini idu na plus sedam golova prednosti 21:14.

Ništa značajnije nije se dešavalo do kraja susreta, osim da su domaćini napunili mrežu Motora, sa 40 pogodaka. Konačan rezultat susreta glasio je 40:28.

Veszprem su do pobjede predvodili Tonnesen i Gajić sa šest postignutih pogodaka. Pet je dodao Manaskov, četiri Lauge Schmidt. U rosteru nije bilo našeg Mirsada Terzića.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Pukhouski i Malasinskas sa po šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

EHF odlučio, u Keln putuju Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije na danas održanoj videokonferenciji donio je odluku o odigravanju Final …

Close