Home / BiH Rukomet / KUP BiH / Večeras uzvratni susret finala KUP-a BiH uz direktan TV prijenos

Večeras uzvratni susret finala KUP-a BiH uz direktan TV prijenos

Uzvratni susret finala KUP-a Bosne i Hercegovine večeras će u Banja Luci odigrati rukometaši Borca i Izviđača iz Ljubuškog.

U prvom susretu odigranom prije sedam dana u Ljubuškom, rukometaši Borca upisali su pobjedu sa minimalnih jedan gol razlike (22:23), iako su domaći rukometaši gotovo tokom cijelog susreta imali rezultatsku prednost.

Trener domaće ekipe Mirko Mikić istakao je da nema opuštanja, te da ekipu Izviđača izuzetno respektuje.

– Gol prednosti se u fudbalu dostiže za pola minuta, a kamoli u rukometu. Spremamo se za ovaj meč kao da smo poraženi u LJubuškom jer samo uz takav, maksimalan angažman možemo da odbranimo trofej u kup-takmičenju. Svi su zdravi, meč dočekujemo u kompletnom sastavu i uz dosta optimizma. Ekipa Izviđača mi se jako sviđa. Mladi su, talentovani, većina igrača je iz njihovog pogona i svaki tim koji tako radi ima moje maksimalno poštovanje. Nema sumnje da nas očekuje rukometna poslastica – rekao je trener rukometaša Borca Mirko Mikić prilikom obraćanja predstavnicima medija.

Večerašnji susret igra se u dvorani Kampusa Univerziteta u Banjaluci, a isti možete pratiti i u direktnom TV prijenosu na BHRT-u, sa početkom od 20:00 sati.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši Izviđača prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Rukometaši Izviđača slavili su ubjedljivu pobjedu u okviru polufinala Kup-a Bosne i Hercegovine nad ekipom …

Close