Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Večeras u Bugojnu veliki rukometni derbi, Iskra dočekuje Slogu
Foto: Bugojno-danas.info

Večeras u Bugojnu veliki rukometni derbi, Iskra dočekuje Slogu

Četrnaesto kolo rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše donosi nam komšijski derbi bugojanske Iskre i Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

Derbi ova dva kluba uvijek su sa velikom pažnjom pratili ljubitelji rukometa u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, i kada su njihovi klubovi bili u nižim rangovima takmičenja. Danas to nije slučaj, oba kluba nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i ulog, sigurno je, mnogo veći.

Obzirom o kakvom interesovanju za ovaj susret se radi, rekli bismo da je riječ o nekom Bundesligaškom susretu, jer prema najavama domaćina, očekuje se blizu 5000 posjetitelja na večerašnjoj utakmici.

Atmosfera kada ova dva kluba igraju domaće utakmice zaista je za svaku pohvalu, te kada se u obzir uzme rivalitet između ova dva kluba, ne sumnjamo da će dvorana KSC Bugojno biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pored velikog broja Bugojanaca, svoj dolazak na večerašnji susret najavili su i gosti iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, i sigurni smo da će se večeras u Bugojnu tražiti karta više.

Novi golman Iskre, Arman Beširević uvjeren je u pozitivan rezultat.

 “Bez obzira na protivnika ja vjerujem u ekipu, u sebe u trenera i uz podršku navijača nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat“, istakao je novi golman Iskre Arman Beširević.

Trener ekipe Iskre vjeruje da će nijanse odlučiti o pobjedniku u večerašnjem susretu.

“Mislim da će pobijediti onaj ko se bude više borio, zalagao, pametnije igrao i da će odlučiti golmani sa jednom, dvije ili tri odbrane“, kazao je trener Iskre Ekrem Jaganjac.

Susret je na rasporedu večeras sa početkom od 19:00 sati u dvorani KSC Bugojno.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Preokret, Premijer liga bi ipak mogla krenuti narednog vikenda?

Nakon što je jučer objavljeno da nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine neće krenuti, …

Close