Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Ubjedljiv poraz Gruđanki od Borca

Ubjedljiv poraz Gruđanki od Borca

Rukometašice Borca u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisale su novu pobjedu, ovaj put na gostovanju u Grudama nad ekipom HŽRK Grude, sa ubjedljivih 16:25 (8:13).

Na početku utakmice domaća ekipa je ostvarila prednost od 2:0 , da bi nakon toga u 6. minuti domaćini promašili sedmerac i to kao da ih potpuno zakočilo. U sljedećih 8 minuta gošće su napravile seriju od 7:0 i otišle veliku prednost od 5 golova. Do kraja poluvremena se igralo gol za gol te je rezultat nakon 30 minuta glasio 8:13.

U prvih 5 minuta nastavka mreže su mirovale da bi nakon toga gošće ponovo serijom od 4:0 između 36. i 40. minute, otišle na već tada se znalo nedostižnu prednost. Do kraja utakmice je ostala prednost ekipe Borca od 9 golova.

Pobjeda Borca je potpuno zaslužena i već nakon prvih 15-ak minuta utakmice nije dolazila u pitanje. Gruđanke su odigrale svakako najlošiju utakmicu u zadnjih nekoliko godina.

Istina obrana je funkcionirala nešto bolje nego u prethodnim utakmicama, ali je napad potpuno zakazao. Igralo se sporo sa uglavnom sa individualnim pokušajima, te sa izuzetno lošim i nepreciznim šutevima u završnici. Nakon takve igre nije se moglo ni očekivati ništa više od visokog poraza Gruđanki.

Borac su do pobjede vodile Anđela Stojanović sa šesnaest te Božana Ćutković sa sedam postignutih pogodaka. Na drugoj stani, u domaćem sastavu najefikasnije su bile Teodora Petković sa osam te Karla Lovriš sa četiri postignuta pogotka.

HRK Grude: Gabrielle Leese, Nikolina Brnada, Nikolina Čutura 1, Paula Miloš, Milica Stamatović, Ana Nikić, Anja Boban, Mia Lugonjić, Leontina Vujić, Milica Globarević, Klara Mikulić, Karla Lovrić 4, Barbara Karačić, Anđela Boras 1, Jovana Ilić 2, Teodora Petković 8, Trener: Zlata Zubac

ŽRK Borac: Božana Ćutković 7, Jovana Novaković 1, Dajana Ignjatović, Marija Šehovac, Dragana Vukosavljević, Dajana Kočić, Ružica Šikić, Milana Railić, Helena Ćurić, Darjana Vukliš, Ivana Sikimić, Isidora Kršić, Sara Majkić, Anđela Stojanović 16, Trener: Rade Unčanin

Preporučujemo da pročitate..

Gruđanke sigurne protiv Goražda

Rukometašice Gruda u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice upisale su …

Close