Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / U14 reprezentativna selekcija BiH okupila se i u Kozarskoj Dubici

U14 reprezentativna selekcija BiH okupila se i u Kozarskoj Dubici

Nastavljajući aktivnosti koje su strateški isplanirane a kako je direktor reprezentacija BIH Gordan Muzurović i najavio, danas je Kozarska Dubica, tačnije RK Kozara – Mlijeko produkt, bila domaćin izbornom okupljanju dječaka koji konkurišu za selekciju U14 koja je u fazi formiranja.

S tim u vezi, okupljanje je proteklo u konkurenciji 23 igrača iz navedene regije koji su prema riječima trenera Jasmina Mrkonje, Ermina Bajrića i koordinatora Harisa Galijaševića; ujedno operativnog organizatora ovog projekta, pokazali izvanredno zalaganje i kvalitetan odnos prema prilici da izbore svoje mjesto u konkurenciji od ukupno 160 dječaka koji će biti selektirani na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

“Pravo je zadovoljstvo biti dio ovog projekta i raditi sa ovim dječacima, jučer u Maglaju; a danas u Kozarskoj Dubici, jer ovo je zaista izvanredna strategija koja treba u dogledno vrijeme da rezultira boljom budućnosti našeg rukometa.

Čak i ovako loše vrijeme nije spriječilo ovoliki broj dječaka da dođu na ova okupljanja kako bi konkurisali za status rukometnog reprezentativca BIH u ovom uzrastu! ” – izjavio je koordinator projekta Haris Galijašević.

Izvanredni domaćini kojima treba odati zahvalnost su bili Milan i Radomir Miljuš, kao i pomoćnik ministra za sport i omladinu RS Dragan Jačimović, kao što zahvalnost ide cijenjenom efendiji Safetu Beganoviću, te firmi Sonas d.o.o, i Centru za kulturu – Kozarska Dubica.

Projekat ide dalje i sljedeće okupljanje je predviđeno u gradu Visokom.

Direktor reprezentacija BiH gospodin Muzurović je izrazio svoje zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom i radom svih selektora i trenera koji sprovode strategiju odnosa prema mladim selekcijama kojim kordinira selektor Bilal Šuman, a koja strategija predstavlja opredjeljenje RSBIH za dalji razvoj omladinskog rukometa u našoj zemlji.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rezultati nisu bili u prvom planu: Šumana oduševio mladi novajlija u reprezentaciji

Trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, poprilično je zadovoljan pojedinim stvarima nakon priprema …

Close