Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / U zaostalom susretu 11. kola Gračanica bolja od Vogošće

U zaostalom susretu 11. kola Gračanica bolja od Vogošće

Rukometaši Gračanice večeras su u zaostalom susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu savladali ekipu Vogošće, rezultatom 22:18 (11:8).

Ovom pobjedom Gračanlije su ponovo zasjele na lidersku poziciju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Što se tiće večerašnjeg susreta, početak je protekao u ujednačenoj borbi. Gosti iz Vogošće, rezultatski egal su održavali do 13. minute kada je rezultat glasio 4:4, nakon ćega domaći rukometaši po prvi put odlaze na plus dva gola razlike.

Slaba realizacija u napadu koštala je Gračanlije, pa Vogošća ponovo uspjeva poravnati rezultata u 24. minuti na 8:8. Ipak do kraja prvog dijela domaća ekipa serijom 3:0 odlazi po prvi put na tri gola razlike, 11:8, što je i bio rezultat na kraju prvog poluvremena.

U nastavku dosta bolja igra gostujuće ekipe koja u 42. minuti, serijom 0:5 dolazi do preokreta rezultata 12:14. U 44. minuti kod rezultata 14:16, gosti imaju napad za plus tri, ali ga ne koriste.

U narednim trenucima, do 49. minute domaća ekipa ponovo dolazi do prednosti. Serijom 4:0, Gračanlije preuzimaju rezultatsku inicijativu 18:16.

Do kraja susreta Vogošća je još u jednom navratu stigla do poravnanja rezultata, međutim boljom igrom u završnici susreta, domaći rukometaši dolaze do prednosti, koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta, i konačnih 22:18.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Adnan Tufekčić sa šest, te Dušan Živanov i Edvin Dželilović sa po pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strai u ekipi Vogošće posebno se istakao Strahinja Travar sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Preokret, Premijer liga bi ipak mogla krenuti narednog vikenda?

Nakon što je jučer objavljeno da nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine neće krenuti, …

Close