sri. feb 19th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

U zaostalom susretu 11. kola Gračanica bolja od Vogošće

2 min read

Rukometaši Gračanice večeras su u zaostalom susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu savladali ekipu Vogošće, rezultatom 22:18 (11:8).

Ovom pobjedom Gračanlije su ponovo zasjele na lidersku poziciju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Što se tiće večerašnjeg susreta, početak je protekao u ujednačenoj borbi. Gosti iz Vogošće, rezultatski egal su održavali do 13. minute kada je rezultat glasio 4:4, nakon ćega domaći rukometaši po prvi put odlaze na plus dva gola razlike.

Slaba realizacija u napadu koštala je Gračanlije, pa Vogošća ponovo uspjeva poravnati rezultata u 24. minuti na 8:8. Ipak do kraja prvog dijela domaća ekipa serijom 3:0 odlazi po prvi put na tri gola razlike, 11:8, što je i bio rezultat na kraju prvog poluvremena.

U nastavku dosta bolja igra gostujuće ekipe koja u 42. minuti, serijom 0:5 dolazi do preokreta rezultata 12:14. U 44. minuti kod rezultata 14:16, gosti imaju napad za plus tri, ali ga ne koriste.

U narednim trenucima, do 49. minute domaća ekipa ponovo dolazi do prednosti. Serijom 4:0, Gračanlije preuzimaju rezultatsku inicijativu 18:16.

Do kraja susreta Vogošća je još u jednom navratu stigla do poravnanja rezultata, međutim boljom igrom u završnici susreta, domaći rukometaši dolaze do prednosti, koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta, i konačnih 22:18.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Adnan Tufekčić sa šest, te Dušan Živanov i Edvin Dželilović sa po pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strai u ekipi Vogošće posebno se istakao Strahinja Travar sa šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close