Najnovije
Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Tešanović: Osjećanja su pomiješana, sretni smo zbog boda

Tešanović: Osjećanja su pomiješana, sretni smo zbog boda

Rukometaši Slavije osvojili su sinoć u posljednjem kolu Premijer lige BiH bod kod Konjuha u Živinicama.

Uspjeli su ”Sokolovi” u Živinicama da urade samo ono što je do sada u toku sezone pošlo za rukom Izviđaču. Odnijeli su bodove od ekipe Konjuha, ali za razliku od Ljubušaka, oni su u Istočno Sarajevo ponijeli bod.

Veliki je to bod za Slaviju, mogli su i do sva tri, ali zadovoljni su odrađenim.

– Osjećanja su pomiješana. I prezadovoljan sam, i zadovoljan, i nezadovoljan. Otišli smo u Živinice oslabljeni za neigranje tri vrlo bitna igrača, Pandžića, Pavlovića i Tošića. Kompletna bekovska linija nam, dakle, nije bila tu, ali odigrali smo hrabro. Svjesni smo bili gdje idemo u goste. Konjuhu je bodove na njihovom terenu uspio uzeti samo Izviđač i znali smo da neće biti lako. Ipak, kada se otvorila utakmica, vidjeli smo da možemo i hrabro smo se suprostavili protivniku. Imali smo pobjedu u rukama, na kraju promašili i napad za pobjedu, ali šta je tu je, rekao je za naš portal Boris Tešanović, trener Slavije.

Ekipa će da radi do kraja sedmice, a nakon toga će na zasluženi odmor.

– Pobjedom protiv Bosne i ovim remijem sa Konjuhom digli smo se na kraju sezone i uhvatili priključak za ostatakom tabele. Najvjerovatnije ćemo raditi do kraja ove sedmice i to smanjim intezitetom, a onda ćemo na odmor. Dok igrači budu na odmoru pokušaćemo i mi malo u upravi da se konsolidujemo, i da onda vidimo šta ćemo i kako ćemo.

Slavija na polusezoni zauzima 11 mjesto sa 10 osvojenih bodova.

Izvor: Sportdc.net

Preporučujemo da pročitate..

Minimalna pobjeda Krivaje nad Konjuhom

Rukometaši Krivaje večeras su na domaćem terenu u okviru petog kola Premijer lige Bosne i …

Close