Home / Evropa / Švicarci pobjedom u Estoniji zakomplikovali situaciju Šumanovim Zmajevima

Švicarci pobjedom u Estoniji zakomplikovali situaciju Šumanovim Zmajevima

Rukometaši Švicarske porazili su Estoniju u našoj kvalifikacionoj grupi za odlazak u baraž za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, a konačan rezultat je bio 26:22.

Švicarci su bili bolji rival tokom cijelog toka utakmice, a Estonci su se vratili u 50. minuti na dva gola minusa, 21:19, no gosti su do kraja podigli nivo igre u odbrani i nisu dozvolili iznenađenje, pa su došli do pobjede.

Švicarce je do pobjede vodio Luka Maros sa šest golova dok je Lukas von Deschwanden dodao pet. Četiri gola je postigao Dimitrij Kuttel kao i Lucas Meister, a tri Maximillian Gerbl.

U reprezentaciji Estonije najbolji je bio Dener Jaanimaa sa pet pogodaka dok su Mikk Pinnonen, Martin Johannson i Robert Lopp dodali po tri, no to je bilo nedovoljno za pobjedu domaćih.

S obzirom na ovaj trijumf Švicaraca kao i vjerovatnu pobjedu u revanšu nad Estoncima, Švicarci su u pole poziciji za plasman u baraž, no na tom putu ih može spriječiti naša reprezentacija kojoj su dovoljne dvije pobjede nad Švicarskom.

Estonija-Švicarska 22:26 (11:14)

Izvor: Sport1.ba

Preporučujemo da pročitate..

Bundesligaški klubovi ne žele da rukometaši nastupaju za reprezentacije u kvalifikacijama

Zbog trenutne epidemiološke krize izazvane pandemijom korona virusa, njemački Bundesligaš Rhein-Neckar Löwen mogao bi svojim …

Close