Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Sloboda ostala bez važnog igrača: Žao mi je što odlazim, finansije su bile prepreka

Sloboda ostala bez važnog igrača: Žao mi je što odlazim, finansije su bile prepreka

Srednji bek tuzlanske Slobode, Harun Hamzabegović (22), nije se pojavio na „prozivci“ tog kluba i, kako Fena doznaje, neće ga biti u rosteru ekipe trenera Mirze Bulića za naredno prvenstvo.

Hamzabegović je u Slobodi proveo četiri i po sezone i bio je važan igrač u ekipi koja je izborila povratak u elitno društvo bh. rukometa.

“Napuštam Slobodu i zbog toga mi je veoma žao, jer ona u mom srcu zauzima veliko mjesto. Čelnici kluba i ja nismo se uspjeli dogovoriti oko uslova za nastavak saradnje i to je isključivi razlog mog odlaska”, rekao je Hamzabegović za Fenu

Ističe da je sretan što je bio karika u lancu ekipe koja se vratila u Premijer ligu BiH.

“S druge strane, razočaran sam, jer nisam naišao na razumijevanje ljudi iz uprave. Kao dijete Slobode i rođeni Tuzlak, očekivao sam da će s više poštovanja cijeniti moj trud i rad, ali sam se uvjerio u suprotno”, kaže rukometaš, ne navodeći detalje pregovora.

Uprava Slobode je još prije godinu zacrtala ciljeve od kojih je ostvaren povratak u Premijer ligu BiH. Drugi cilj je borba za vrh u bh. ligi i izlazak u Evropu. Bilo je u rosteru mjesta i za mladog Hamzabegovića, ali dogovor nije postignut, a dovedeno je nekoliko iskusnih igrača.

“Teško je napustiti ovakvu ekipu, ali tako je, kako je. Hvala mojim saigračima na predivnoj prošloj sezoni u kojoj je bilo i uspona i padova, ali smo na kraju zajedno uspjeli doći do željenog cilja. Želim im svu sreću u predstojećoj sezoni, što manje povreda, veći uspjeh i ko zna, možda se opet nekad negdje sastanemo”, zaključio je Hamzabegović.

Gdje će nastaviti karijeru, još ne zna. Kaže, poziva ima, ali da još nije odlučio. U međuvremenu, vrijedno individualno radi, kako bi zadržao kondiciju za dolazeću sezonu i novi klub.

Izvor: FENA

Preporučujemo da pročitate..

U četvrtak nova sjednica UO Rukometnog saveza BiH

Nakon kolegija predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je održan u ponedeljak u Zavidovićima, dogovoreno je …

Close