Home / Transferi / Sibinčić napustio Derventu i otisnuo se u Belgiju: Zahvalan klubu za sve godine

Sibinčić napustio Derventu i otisnuo se u Belgiju: Zahvalan klubu za sve godine

Nakon što je ove zime podigao papire iz svog matičnog kluba Dervente, sve kako bi se otisnuo u inostranstvo, rukometaš Zvjezdan Sibinčić konačno je dobio radne papire za Belgiju, te će postati novi igrač tamošnjeg kluba KV Sasja iz Hobokena kod Antverpena.

Sibinčić, koji je bio dugogodišnji kapiten ekipe sa Ukrine rođen je 1. aprila 1988. godine, dok je prvi zvanični nastup za pionirksu ekipu Dervente upisao 24. marta 2002. godine i od tada postaje dio novije istorije derventskog rukometa.

Prvi nastup za seniorsku ekipu Sibinčić je imao 1. maja 2004. godine, sa svojih samo šesnaest godina.

„Kada se vratim i pogledam na sve te godine, bilo je to davno. Veliki dio svog života sam dao rukometu i mom gradu Derventi. Sigurno da je tokom ovih godina bilo mnogo i odricanja, ali taj osjećaj pred svojim sugrađanima igraš za svoj grad, ta podrška, to je nešto baš posebno“, ističe sada već bivši kapiten Dervente.

U svom klubu je proveo je čak 17 godina, a na zvaničnim utakmicama upisao je 382 nastupa, od čega 335 prvenstvenih utakmica, a od toga 190 u Premijer ligi BiH. U zvaničnim utakmicama za Derventu  je postigao ukupno 1217 golova, od čega je na prevenstvenim utakmicama 1093 gola, a od toga 444 ih je postigao u njavišem rukometnom takmičenju u BiH, Premijer ligi.

„Ne bih sigurno došao do ovih brojki da nije bilo i mojih saigrača, jer su na određen način i oni zaslužni za sve ovo. Drago mi je da sada kada vidim sve te cifre, da sam zaista ostavio jedan dobar trag u mom matičnom klubu“, ističe Sibinčić.

Ispisao je Sibiničić istoriju kluba kada je riječ o golovima, a za sada je prvi i jedini igrač koji ima preko 1000 postignutih golova na prevenstvnim utakmicama, te se nada da će uskoro biti i mlađih koji će stići ovu brojku i napredovati još više.

„Uvijek smo bili grad rukometa i tako će ostati. Za sve ove godine dugujem jednu veliku zahvalnost svima u klub. Zaista ne bih izdvajao nikog svi zaslužuju svoje mjesto, ali morao bih spomenuti gospodina Radovana Pazurevića koji je dugi niz jedan od glavnih ljudi u klubu. Naravno, veliko hvala i svim mojim trenerima koji su sa mnom radili u mlađim selekcijama, pa kasnije i u prvom timu“, govori Sibinčić.

Popularni Siba, kao kapiten podigao je i 2017. godine pehar osvajača Kupa Republike Srpske, kada su Dervenćani pred domaćaom publikom u finalu savladali Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

„Osvajanje Kupa Srpske jedan je od najljepših sportskih trenutaka tokom mojih godina provedenih u Derventi. Nadam se da će ovaj uspjeh ponoviti ponovo neka od generacija“, govori Sibinčić.

Derventu je napustio u trenutku kada joj baš i ne ide dobro, grčevito se bori za opstanak u bh. eliti, te se nada da će Derventa smoći snage i u narednim godinama biti stabilan premijerligaš, jer to stanovnici Dervente zaslužuju.

Tokom svoje rukometne karijere u Derventi, u sezonama 2006/07, 2007/08 i 2008/09 proglašen je za njaboljeg strijelca ekipe, dok je 2008. godine dobio nagradu za najboljeg sportistu opštine Derventa.

Kada je riječ o novom angažamanu, Sibiničić kaže: „Sve se desilo slučajno. Ukazala se šansa da zaigram, ali sam prvo morao da dobijem radnu dozvolu za rad i borovak u Belegiji što je potrajalo. Čim sam dobio dozvolu, klub me pozvao i od danas sam u Belgiji. Pored igranja rukometa, klub mi je obezbijedio i posao koji će se uklapati sa obavezama u klubu.“

Inače, klub Sasja osnovan je 1958. godine, a tokom svog postojanja jednom je osvajao BeNe ligu i to 2008. godine, Prvu belgijsku divizuju čak šest puta, te Kup Belgije šest puta.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

Blaž Janc na četiri godine u Barceloni

Slovenski reprezentativac i član Vive Kielce-a, Blaž Janc, od naredne sezone nosit će dres slavne …

Close