Home / SEHA / Saračević ne gubi vjeru: Ciljevi ostaju isti, drugi će morati zapeti

Saračević ne gubi vjeru: Ciljevi ostaju isti, drugi će morati zapeti

Jedan i pol dan po povratku iz Poljske ostao je Zagrebu da pripremi utakmicu s Metalurgom u utorak u SEHA ligi. Sreća je pa u ovom trenutku, ne baš bajnom za zagrebaše, ne dolazi jači protivnik makar Makedonci nikako nisu za podcjenjivanje. Pogotovo ne za ranjenje Lavove.

“Imali smo jučer jedan trening da pokušamo pripremiti utakmicu. Metalurg je momčad koja igra opušteno jer nema nekog imperativa u SEHA ligi. To su dečki koji treniraju, rade i traže svoju budućnost u Europi. Od Jaganjca, Kuzmanovskog, Jonovskog, pivota, jedna fina ekipica koja može igrati jako dobro”, rekao je Zlatko Saračević koji ne gubi vjeru unatoč novom pehu s Vuglačem.

“Ovo što se dogodilo s Vuglačem, dogodilo se, tu se ništa ne može promijeniti. Pukla je tetiva pektoralisa u desnom ramenu koja je jako rijetka ozljeda, ne događa se u rukometu skoro nikada, možda nekada, ali to je ozljeda koja je češća kod bodybuildera ili dizača utega. Što je, tu je, nema plakanja ni kukanja jer nemamo razloga ni vremena da iz toga tražimo nekakve alibije. Ciljevi ostaju isti. Dobro je što je atmosfera usprkos svemu ovome što se događalo dobra. Dečki odlično rade i netko će drugi morati zapeti.”

Jedini desni vanjski ostao je mladi Vekić koji nema kvalitetu za Ligu prvaka, opcija s tri dešnjaka i Horvatom bit će realnost do povratka Miklavčića koji je sada potrebniji nego ikad.

“Nekako ćemo morati kompenzirati taj nedostatak vanjskih igrača. Međutim, naš se cilj zna, igramo doma, moramo danas dobiti. Samo o tome razmišljamo, a kad utakmica završi, počet ćemo s pripremama za Nantes.”

Arian Jović prometnuo se u drugog vratara nakon odlaska Matevža Skoka, protiv Wisle je uspio poloviti nešto.

“Sada trebamo zapeti jer smo u najvažnijem dijelu sezone kada zaista trebamo stisnuti, pokazati da smo ekipa i mislim da će to sve dobro ispasti. Metalurg je definitivno nezgodna ekipa ako ga se olako shvati. Ako mi ne budemo pravi, onda nam može i stvarati probleme, ali mislim da si mi to ne bismo smjeli dopustiti. Ne bi trebalo biti nekih prevelikih problema protiv Metalurga”, vjeruje Jović.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Senjamin Burić predvodio Zagreb do nove pobjede u SEHA ligi

Hrvatski prvaci, ekipa PPD Zagreba slavila je na gostovanju u okviru 14. kola SEHA lige, …

Close