Home / Evropa / Sander Sagosen: Naredne sezone nas očekuje pakao

Sander Sagosen: Naredne sezone nas očekuje pakao

Zvijezda norveške rukometne reprezentacije i novo pojačanje aktuelnog prvaka njemačke Bundeslige ekipe Kiela, Sander Sagosen, upozorio je da će naredna rukometna sezona biti pravi pakao za sve igrače.

Pandemija korona virusa odgodila je brojne sportske događaje tako da će neki od njih biti odigrani naredne sezone, kao završni turnir EHF Lige prvaka, koji je na rasporedu u decembru.

„Biće teško i samo moram reći da će biti paklena sezona. Predstoje nema izuzetni mečevi i mnogo vremena za ptovanja“ istakao je Sagosen.

Sagosen je mišljenja da je potrebno smanjiti broj mečeva, a kako kaže, jednostavo se neke utakmice moraju izbaciti iz prenatrpanog kalendara.

„Lako je to reći kada je Norveška reprezentacija dobro rangirana, ali moramo odustati od kvalifikacija za Olimpijske igre, evropsko i svjetsko prvenstvo, tako da te sedmice možemo provesti za nešto drugo. Žao mi je reprezentacija koje će izgubiti priliku da se kvalifikuju, ali to se mora riješiti“ dodaje Sagosen.

Sagosenu je podršku pružio i doktor norveškog nacionalnog tima Thomas Torgalsen koji ne preporučuje više od 70 utakmica po sezoni za igrača.

Kako se povećava broj mečeva tako se povećava i mogućnost za ozljedama, ali i dosta vremena se provodi na terenu što nikako nije dobro za rukomet.

„Zbog toga sam u prošlosti bio toliko kritičan. Sport gubi na vrijednosti i važno je zaštiti proizvod“ zaključuje Sagosen.

Rasmus Boysen je na svom instagram profilu objavio da bi Sander Sagosen u novoj sezoni mogao odigrati i do 102 utakmice.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vardar se oprostio od Dejana Perića: Hvala ti što si bio dio naše porodice!

Srpski trener golmana Dejan Perić završio je svoj posao u Vardaru. Perić je novi angažman …

Close