pet. jan 24th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Rukometaši Vogošće u prvom susretu 10. kola bolji od Maglaja

1 min read

Rukometaši Vogošće večeras su na domaćem terenu, a u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladali ekipu RK Maglaj, rezultatom 29:25.

Susret je odigran večeras u vandrednom terminu zbog obaveza ekipe Vogošće u EHF Challenge kupu, gdje će rukometaši Vogošće u vikendu koji je pred nama snage odmjeriti sa ekipom Grčkog AEK-a.

Večerašnji susret bolje su otvorili domaći rukometaši koji već na samom početku dolaze do prednosti od tri gola razlike 4:1. Gosti iz Maglaja neposustaju te sredinom prvog dijela dolaze do poravnanja rezultata 5:5.

Boljom igrom u narednim minutama, domaća ekipa dolazi do maksimalnih plus pet 10:5. Do kraja susreta Maglajlije uspjevaju smanjiti zaostatak na minus tri, te se na pauzu odlazi kod rezultata 12:9.

Tokom drugog dijela, domaća ekipa uspjela je sačuvati prednost iako su gosti iz Maglaja u nekoliko navrata uspjevali smanjiti zaostatak na samo minus jedan gol razlike, ali zahvaljujući raspoloženom golmanu Efendiću, domaćini su uspjeli sačuvati prednost. Na kraju pobjeda domaće ekipe, sa konačnih 29:25.

Vogošću su do pobjede predvodili Strahinja Travar i Mladen Bošković sa po sedam postignutih pogodaka, dok je Haris Buljina dodao pet. Treba istaći i sjajnog Damir Efendića koji je sakupio petnaest uspješnih intervencija.

U sastavu Maglaja, najefikasniji je bio Benjamin Čičkušić sa devet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close