Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Rukometaši Vogošće igraju za teško oboljelu djevojčicu Nejlu Alibašić

Rukometaši Vogošće igraju za teško oboljelu djevojčicu Nejlu Alibašić

U okviru 12. kola Premijer lige BiH, Rukometni klub Vogošća Poljine Hills u subotu, 16. decembra 2017. na svom parketu odmjerit će snage sa kolegama iz Rukometnog kluba Konjuh iz Živinica. Pored takmičarskog, ova utakmica će biti i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od ulaznica ići za liječenje šestogodišnje Nejle Alibašić.

Nejla Alibašić, 6-godišnja djevojčica, oboljela je od teške bolesti: dijagnoza je kancer Neuroblastom. Nejla je počela primati kemoterapije ali dalje liječenje mora nastaviti u inozemstvu, za šta su potrebna velika finansijska sredstva.

Rukometni klub Vogošća PH na čelu sa predsjednikom kluba Fetahom Kadrićem odlučili su dati svoj doprinos za liječenje Nejle. Tim povodom obratio nam se i predsjednik kluba Fetah Kadrić koji je rekao: „U subotu igramo jako važnu utakmicu i posljednju domaću u jesenjem dijelu prvenstva. Ekipu Konjuha respektujemo, to su naši sportski prijatelji i bit će to jedana prava derbi utakmica. Susret protiv Konjuha bit će i humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih ulaznica ići će za liječenje djevojčice Nejle Alibašić. Stoga pozivam sve naše navijače i sve humane ljude da u subotu budu u vogošćanskoj dvorani i da zajedno pomognemo Nejli u daljem liječenju“.

Povodom utakmice izjavu je dao i Almir Osmanhodžić, lijevo krilo RK Vogošća PH.

-U subotu nas očekuje utakmica protiv veoma iskusne ekipe Konjuha, koja je godinama unazad u samom vrhu BH rukometa. U svojoj ekipi imaju nekoliko vrhunskuh igrača i svakako su ekipa za svaki respekt. Mi želimo da zadržimo atmosferu u ekipi i da ovu seriju nepobjedivosti u domaćem prvenstvu nastavimo. Svakako da bi to ostvarili morat ćemo biti jako dobri kako u odbrani tako i u napadu. Ovo je također prilika da se odužimo našim navijačima kojih je sve više na utakmicama u našoj dvorani i da tako zaokružimo ovu kalendarsku godinu, što se tiče domaćih utakmica. Još jedan motiv za naše navijače je taj što će utakmica biti humanitarnog karaktera i sav prihod će biti namjenjen za liječenje djevojčice Nejle. Ovo je prilika svima da zajedno iskažemo svoju humanost i da pomognemo Nejli na novoj najvažnijoj utakmici, utakmici za život – rekao je Osmanhodžić.

Utakmica 12. kola PL BiH na rasporedu je u subotu, 16. decembra 2017. sa početkom u 19,00 sati u dvorani Amel Bečković u Vogošći.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Velika drama u Goraždu, gosti u posljednjim sekundama ispustili pobjedu iz ruku

Odigrana je posljednja utakmica današnjeg programa 11. kola rukometne Premijer lige BiH, a Goražde i …

Close