Home / Liga prvaka / Rukometaši Vardara po treći put na završnom turniru Lige prvaka

Rukometaši Vardara po treći put na završnom turniru Lige prvaka

Rukometaši Vardara posljednji su učesnik Final Foura rukometne Lige prvaka, nakon što su večeras u Segedinu uspjeli sačuvati prednost iz prvog susreta. Uprkos porazu (29:25), makedonski prvak, treći put za redom učesnik je završnog turnira koji će se i ove godine odigrati u Kelnu.

Kao i u prvom današnjem susretu u kojem je Kielce izborio plasman, i drugi večerašnji susret donio nam je vrhunski rukomet.

U samom početku gledali smo ujednačenu borbu, igralo se gol za gol, nakon čega domaći rukometaši serijom 10:3 do kraja prvog dijela odlaze na plus devet golova prednosti. Toliko im je i trebalo za prolazak, međutim na pauzu se odlazi kod rezultata 17:9, u korist domaće ekipe.

Dosta bolja igra Vardara u nastavku, pogotovo sredinom drugog dijela kada serijom 2:9, Vardar dolazi na samo dva gola zaostatka, 26:24. Sa četiri brza gola domaćini ponovo odlaze na plus pet, ali nedovoljno za prolazak dalje. Konačan rezultat susreta glasio je 29:25.

Seged su do pobjede vodili Banhidi sa sedam, Bombać sa šest i Zhitnikov sa pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strani u sastavu Vardara najefikasniji su bili Igor Karačić sa osam i Dainis Kristopans sa pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Makedonijo slavi, Vardar je Prvak Evrope

Rukometaši Vardara novi su Prvaci Evrope. Drugi put u svojoj historiji u samo tri godine, …

Close