Home / Ostalo / Promovisana knjiga “70 godina rukometa u Derventi” autora Bogdana Popovića

Promovisana knjiga “70 godina rukometa u Derventi” autora Bogdana Popovića

Knjiga “70 godina rukometa u Derventi” autora Bogana Popovića promovisana je u četvrtak u derventskom Centru za kulturu.

Jedan od razloga za pisanje knjge, Popović kaže kako je hito da objedini sve vezano za klub sa Ukrine.

“Jednostavno htio sam da objednim sve što je dostupno i vezano za klub, te da skrenem pažnju na jedan važan jubilej, a to je 70 godina postojanja kluba. Ipak, ovakve jubileje nemaju ni klubovi u mnogo većim sredinama, nego što je naša Derventa”, kaže Popović.

Pored toga što klub obilježava 70 godina, i Bogdan obilježava svojih 20 godina rada u Rukometnom klubu Derventa na različitim pozicijama. Od uloge sponzora, pa do Upravnog odbora, te danas pozicije predsjednika Skpuštine kluba.

“Ipak, pored druženje sa igračima, trenerima i rukovodstvom kluba, za mene je najdraža i najljepša uloga spikera na zvaničnim utakmicama. Tokom svih tih utakmica, veliki broj statistički podataka bio je povod za pisanje knjige. Svakako, velike zaslueg idu i Derventskom listu”, govori Popović.

Na knjizi koja ima četiri dijela, Popović je radio oko tri godine.

“Najveći akcenat stavljen je na poslijeratni period, jer mi je to dosta bliže, te mislim da je zanimljivo čitaocima”, kazao je Popović.

Ovaj čuveni spiker koji je i na svom mikrofonu proglasio ulazak Dervente u Premijer ligu BiH 2011. godine, te da je Derventa pobjednik Kupa RS za 2017. godinu, ističe da bi sebi teško oprostio da nije napisao ovo djelo.

Piše: Slobodan Živanić

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Svetlana Ceca Kitić gost Rukometne akademije Nebojše Grahovca

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena i vođa zlatne olimpijske reprezentacije koja je na Igrama u …

Close