Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Potpisan sporazum o saradnji između RK Vogošća PH i ŠR Sedmerac

Potpisan sporazum o saradnji između RK Vogošća PH i ŠR Sedmerac

Rukometni klub „Vogošća PH“ iz dana u dan pokazuje da radi odlične poteze. Tako je jučer u prostorijama kluba potpisan sporazum o saradnji, a potpisu su ispred kluba i škole rukometa „Sedmerac“ prisustvovali direktor kluba gosp. Elvir Kituša i jedan od osnivača „Sedmerac“ gosp. Sead Lagumdžija.

Inače, Sead Lagumdžija i Sanjin Kolaković su bili članovi RK“Vogošća PH“ kao treneri Vogošće 2, a poznato je da je Lagumdžija kao igrač (golman) u Vogošći proveo 5 sezona i dao svoj doprinos za klub.

„Posebno mi je zadovoljstvo danas potpisati ovaj sporazum iz više razloga. Potpisujemo ga, ne samo sa Rukometnim klubom „Vogošća PH“ kojeg osjećam kao svoj klub, već sa klubom koji već dugi niz godina pravi dobre rezultate kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Naša škola rukometa postoji već četri godine i moramo biti veoma zadovoljni jer iz godine u godinu izbacujemo mlade i perspektivne rukometaše. Adis Halilović je takav jedan primjer koji je svoje mjesto našao u seniorskoj ekipi Vogošće i može biti primjer svim dječacima koji žele da nađu svoje mjesto među najboljim. Naravno bez pomoći mog saradnika i velikog prijatelja Sanjina Kolakovića to ne bi bilo moguće. Škola rukometa „Sedmerac“ će i dalje raditi na unapređenju i razvoju rukometnog sporta“. – Rekao je Lagumdžija.

Direktor kluba „RK Vogošća PH“ Elvir Kituša zahvalio se Seadu Lagumdžiji i Sanjinu Kolakoviću što su klub prepoznali kao pouzdanog saradnika. Raniju saradnju direktor Elvir smatra odličnom.

„Zadovoljstvo nam je potpisati ovaj sporazum, jer Seada i Sanjina dugo godina poznajemo i ovo danas nije samo znak sportske saradnje, već saradnje za koju smo uvjereni da će puno toga donijeti. Škola rukometa „Sedmerac“ zasigurno odlično radi, ima jednu kvalitetnu bazu mladih i perspektivnih rukometaša koji će svoje mjesto naći u našem klubu. Naša saradnja je bila plodna i kroz predhodni period, ali je od danas dižemo na jednu višu razinu. Rukometni klub „Vogošća PH“ će u narednom periodu školi rukometa „Sedmerac“ pružiti podršku i pomoći u njihovom daljem razvoju. Mi u Vogošći dosta ulažemo u razvoj Omladinskih selekcija, dokaz tome je da pored prve ekipe imamo takmičarske selekcije U12, U14 i U16, pokrenuli smo i školu rukometa za djevojčice a ove sezone imat ćemo i drugu ekipu u kojoj će juniori Vogošće nastupati u Prvoj Federalnoj ligi grupa Jug. Međutim i pored svega, baza iz našeg kluba nije dovoljna stoga smo odlučili da potpišemo ovaj sporazum“. – Rekao je direktor kluba Elvir.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Remi Borca i Konjuha u derbiju kola

Rukometaši Borca i Konjuha rezmizirali su večeras u Banja Luci u okviru 23. kola Premijer …

Close