Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Odigrano 11. kolo Omladinske lige „Sjever“

Odigrano 11. kolo Omladinske lige „Sjever“

Proteklog vikenda odigrani su susreti 11. kola Omladinske rukometne lige „Sjever“. U kategoriji 2000. godišta snage su odmjerile ekipe RK Gračanica i RK Rudar te RK Speed i RK Maglaj.

U oba susreta domaće ekipe su upisale sigurne pobjede. Omladinci Gračanice slavili su protiv Rudara rezultatom 30:22, dok je ekipa Speeda protiv Maglaja slavila rezultatom 21:16.

U konkurenciji 2000. godišta omladinci Maglaja nalaze se na samom vrhu prvenstvene ljestvice sa 15 ostvarenih bodova, dok dva boda manje ima ekipa RK Speed. Trečeplasirana je ekipa RK Krivaja sa 9 ostvarenih bodova i dva susreta manje.

U konkurenciji 2002. godišta susreti RK Krivaja – RK Žepče i RK Konjuh – RK Sloboda nisu odigrani dok je u Gradačcu ekipa RK Speed slavila protiv RK Maglaj rezultatom 25:24.

I u ovoj kategoriji prvo mjesto zauzima ekipa Maglaja sa 21 ostvarenim bodom, odma iza Maglaja nalazi se RK Speed, sa isto toliko bodova. Trečeplasirana ekipa je ekipa RK Žepče sa 15 ostvarenih bodova.

  1. godišta i mlađi takođe su odigrali svoje susrete. Omladinci Krivaje slavili su protiv svojih vršnjaka iz Žepča, rezultatom 26:15, dok je susret RK Konjuh – RK Sloboda, odgođen.

Maglajlije i u ovoj kategoriji zauzimaju prvu poziciju sa 18 ostvarenih bodova. Drugoplasirana je ekipa RK Gračanica sa 15 ostvarenih bodova i utakmicom više, dok se na trečem mjestu nalazi ekipa RK Sloboda sa 15 ostvarenih bodova i utakmicom manje od ekipe Gračanice.

U kategoriji 2006. godište i mlađi odigran je takođe samo jedan susreta, i to između RK Krivaja i RK Žepče, dok je susret između RK Konjuh i RK Sloboda odgođen. U susretu između RK Krivaja i RK Žepče, slavili su omladinci Krivaje rezultatom 18:16.

U ovoj kategoriji na prvoj poziciji nalazi se ekipa RK Krivaja sa 19 ostvarenih bodova i dva susreta više u odnosu na drugoplasiranu ekipu RK Maglaj, koja ima 18 bodova. Trečeplasirana je ekipa RK Konjuh sa 15 ostvarenih bodova.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Inicijativa iz Republike Srpske, naknada klubovima za edukaciju igrača

Predsjednik komisije za Omladinski rukomet Rukometnog saveza Republike Srpske, Obrenko Miljković, predložio je Upravnom odboru …

Close