Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Obralić: Drago mi je zbog pobjede, kvalitetno ćemo se pripremiti za Kakanj

Obralić: Drago mi je zbog pobjede, kvalitetno ćemo se pripremiti za Kakanj

Rukometaši Maglaja sinoć su slavili u utakmici šestog kola muške rukometne Premijer lige BiH protiv Slavije.

Mahmut Obralić, trener Rukometnog kluba Maglaj izjavio je nakon pobjede nad Slavijom da mu je drago što su njegovi izabranici slavili pred izvanrednom publikom u maglajskoj dvorani te kako je zadovoljan zalaganjem.

Mahmut Obralić, trener maglajskog premijerligaša u izjavi za medije nakon susreta izjavio je da mu je drago što su njegovi izabranici slavili te kako je zadovoljan pristupom i zalaganjem.

– Nama je prioritetno bilo da ovu utakmicu dobijemo i drago mi je što smo je riješili u svoju korist. Što se tiče naših dosadašnjih planova, mi ih ispunjavamo i lagano idemo ka onom cilju koji smo i predvidjeli. Drago mi je pogotovo što smo pobijedili pred našim vjernim navijačima koji su izvanredno navijali te im se zahvaljujem. Mi smo igrali bez dva povrijeđena igrača koji se oporavljaju. Kao što znate već mjesec i po dana imamo problema sa zdravstvenim biltenom i igramo bez igrača koji nam u kvaliteti igre puno znače. Zadovoljan sam sveukupnim zalaganjem te pristupom i odnosom mlađih igrača koji su večeras dobili priliku da igraju pa je ova pobjeda na neki način i dodatno samopouzdanje u daljem radu a nadati se još boljim i kvalitetnijim rezultatima u nastavku prvenstva – izjavio je Obralić.

Utakmicu sinoć obilježio je i kraći prekid koji je uslijedio u 51. minuti, nakon kojeg su crvene kartone dobili Marko Pandžić (Slavija) te Haris Bašić (Maglaj).

Obralić je izrazio svoje žaljenje zbog prekida.

– Ne bih to mnogo komentarisao. Ne znam šta je bio povod ali znam da nije dobro ni za njihovu ekipu a nije dobro ni za nas. Vjerovatno vruć temperament tih igrača koji su učestvovali u tome. Žao mi je što se to dogodilo. Utakmica je bila fer i korektna. Slavija Òno igra i to je jedna kulturna i Òna ekipa. Jedno sportsko nadigravanje dva igrača su poremetila. Ja se unaprijed izvinjavam timu Slavije ako je nešto bilo s naše strane vezano za taj dio ali nadam se da to neće uticati na sveukupne odnose i saradnju između ova dva kluba – kazao je Mahmut Obralić.

U narednom kolu Maglaj će u goste Rukometnom klubu Kakanj.

Izvor: Maglajinfo.com

Preporučujemo da pročitate..

Minimalna pobjeda Vogošće nad dobojskom Slogom

Rukometaši Vogošće večeras su u okviru zaostalog susreta sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close