čet. feb 27th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Novi skandal u srpskom rukometu: Orlovi rezervisali kartu za povratak prije kraja prvog kruga, bančili do jutra

2 min read

Posle Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj na kom je naša reprezentacija zauzela 12. mesto selektor Jovica Cvetković podneo je izveštaj Savezu u kojem se navodi sva nedisciplina njegovih igrača.

Kako prenosi Srpski telegraf, koji je, kako tvrdi, imao uvid u izveštaj Cvetkovića, glavni okrivljeni igrači su Petar Nenadić, Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.

Selektor piše da su oni “lumpovali po prestoničkim lokalima u komšiluku”, dok su pojedinci čak rezervisali kartu za povratak pre kraja treće utakmice prve runde takmičenja.

– Neoprijatnim iznenađenjima nije bilo kraja. Pre odlučujuće utakmice sa Islandom Petar Nenadić se izjasnio putem intervjua danskoj televiziji da više neće nastupati za reprezentaciju.

– Istovremeno sam saznao da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze takmičenja – stoji u izveštaju Jovice Cvetkovića.

Trener Orlova istakao je i da ga je potpredsednik Rukometnog saveza Dragan Škrbić provocirao pred stručnim štabom, a da mu se potom izvinio, što je Cvetković i prihvatio.

Sa druge strane igrači tvrde suprotno. Tako je Darko Đukić šokiran iznetim izveštajem.

– Ništa od toga nije istina. Ja nijedno veče nisam izašao. To može da potvrdi moj cimer Nemanja Ilić, kao i Petar Nenadić, s kojim sam svako veče sedeo u sobi. Ni on nije izlazio. Upire prstom u nas, a mi smo bili najbolji strelci u kvalifikacijama i odveli Srbiju na Evrospko prvenstvo – istakao je Žukić i dodao:

–  Neka selektor pokaže tu potvrdu od hrvatske policije da su nas čuvali ali sam siguran da je nema.

Da podsetimo, Srbija je na Evropskom prvenstvu zabeležila samo jednu pobedu koja je bila dovoljna za drugi krug i to nad reprezentacijom Islanda.

Izvor: Telegraf.rs

Close