Home / Ostalo / Novi bojkot sjednice UO RS BiH, predstavnici iz RS-a ne žele doći na sastanak

Novi bojkot sjednice UO RS BiH, predstavnici iz RS-a ne žele doći na sastanak

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas se trebao sastati ponovo, iz ko zna kojeg pokušaja, kako bi konačno riješili pitanje okončanja rukometnih takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Prema najavama iz Rukometnog saveza Republike Srpske, do tog sastanka ponovo neće doći, jer se njihovi predstavnici neće odazvati sastanku.

Na poziv predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Slobodana Zadre, da se nova sjednica održi 30.6., stigao je odgovor od predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, Marinka Umičevića, koji je tražio pomjeranje sjednice na 2.7.2020.

Kako stoji u dopisu, Marinko Umičević traži odgodu zbog održavanja sjednice UO RS Republike Srpske, koja je zakazana za 1.7.2020.

Umičević je bio saglasan i sa predloženim dnevnim redom, ali ipak kako za sada stvari stoje, predstavnici iz Republike Srpske neće se pojaviti na sjednici UO RS BiH.

Podsjetimo da je Bosna i Hercegovina jedina država u Evropi koja nije riješila pitanje okončanja rukometnih takmičenja, a prema svemu sudeći, tako će ostati i u narednom periodu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Niklas Landin proglašen za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini

Golman Kiela i Danske rukometne reprezentacije proglašen je za najboljeg igrača svijeta, u izboru IHF-a, …

Close