Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Nije putovala u Zavidoviće: Zbog estetske operacije suspendovana rukometašica Jedinstva

Nije putovala u Zavidoviće: Zbog estetske operacije suspendovana rukometašica Jedinstva

Drugi strijelac Jedinstva AtlasRelax u ovoj sezoni, rukometašica Šejla Kararić, suspendovana je odlukom klupske Uprave zbog samovolje ispoljene uoči utakmice protiv Krivaje u Zavidovićima.

Ovu informaciju za Fenu su potvrdili trener Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović, najavljujući mogućnost da Kararić za ekipu ne odigra više nijednu utakmicu do kraja polusezone.

– U pretprošli četvrtak, uoči derbija protiv Krivaje, jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je devet golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala sve vrijeme, da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće – izjavio je Grabčanović za Fenu.

Na prijedlog trenera Damira Cipurkovića, koji je rekao da na ovu igračicu do daljnjeg ne računa, Uprava kluba izrekla je Šejli Kararić suspenziju zbog samovolje.

– Već smo je jednom, poslije utakmice u Prijedoru, pustili da ostane nekoliko dana kod roditelja i kada se vratila, spomenula je operaciju. Međutim, ona je pod ugovorom, ne može ništa raditi na svoju ruku i za sve se trebamo dogovarati u obostranom interesu. Nije je bilo u zapisniku protiv Krivaje, gdje smo računali na pobjedu, a završilo je 21:21. Sada je sve prevršilo mjeru – kaže Cipurković za Fenu.

Pokrenut je disciplinski postupak i sigurno je da Šejli Kararić slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ispriča se treneru Cipurkoviću.

Izvor: FENA

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Krivaja bolja od Dubice

Derbi susret drugog kola Premijer lige BiH za žene odigrale su večeras rukometašice Krivaje i …

Close