Home / Region / Srbija / Najbolji srpski rukometaš napušta reprezentaciju nakon EP

Najbolji srpski rukometaš napušta reprezentaciju nakon EP

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić najavio je da neće biti u nacionalnom timu poslije Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Nenadić, koji u junu puni 32 godine, fokusiraće se na klupske obaveze, ali još uvijek nije siguran da li će napraviti samo pauzu ili oproštaj od reprezentacije.

“Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvijek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza poslije dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je “brejk” u svakom smislu. Vrijeme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena”, rekao je Nenadić novinarima u Splitu poslije dva poraza od Hrvatske i Švedske.

On je dodao da nije zadovoljan svojim partijama u reprezentaciji i da je očekivao više od cijele generacije.

“Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim poslije iscrpljujućih mjeseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija”, zaključio je Nenadić.

Nenadić je za reprezentaciju Srbije debitovao na šampionatu u Austriji 2010. godine, odigrao je 67 utakmica i dao 167.

Srpskim rukometašima za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva nedostaje da, u najgorem slučaju, sutra pobijede Island sa najmanje četiri gola razlike.

Preporučujemo da pročitate..

Žikica Milosavljević novi je trener Crvene zvezde

Rukometni klub Crvena zvezda imenovao je Žikicu Milosavljevića za novog šefa struke. Legendarno desno krilo …

Close