Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / MRK Sloga danas počinje sa pripremama, ekipu pojačao Stefan Čizmović

MRK Sloga danas počinje sa pripremama, ekipu pojačao Stefan Čizmović

Crnogorski internacionalac, Stefan Čizmović , novo je pojačanje MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje. Ovaj rođeni Nikšičanin visok je 190 cm, i igra na poziciji pivota a pored nastupa za RK Lovćen sa kojim je nastupao i u SEHA ligi ,nastupao je i za makedonsku RK Strumicu , kao i Španjolski San Jose Lanzarote .

“U toku je standardna procedura rješavanja papirologije a Stefana očekujemo da nam se pridruži odmah nakon pravoslavnih praznika.” saopšteno je iz MRK Sloga

Inaće danas će se obaviti i prozivka ekipe nakon čega će MRK Sloga i zvanično krenuti se sa pripremama pred nastavak proljetnog dijela šampionata.

Ekipu u narednom periodu a prije početka prvenstva očekuje i nekoliko kontrolnih utakmica kao i uzvratni susret KUP-a Bosne i Hercegovine, a evo i rasporeda utakmica u narednih mjesec dana:

  • 09.01.2019. Humanitarni susret (Gornji Vakuf-Uskoplje) MRK Sloga – RK Iskra
  • 12.01.2019. Humanitarni susret (Jajce) RK Jajce – MRK Sloga
  • 26.01.2019. Rukometni turnir u Maglaju 10:30 h RK Maglaj -MRK Sloga

U slučaju pobjede igrali bi finale od 19:00 sati protiv pobjednika RK Konjuh – RK Borac m:tel ,u slučaju poraza od 17:00 h susret za treće mjesto .

  • 02.02.2019. KUP BiH MRK Sloga – Pobjednik duela RK Leotar-HRK Izviđač
  • 09.02.2019. Uzvratni susret KUPA BiH
Stefan Čizmović

“Nakon što ćemo u Srijedu odigrati susret i podržati akciju humanitarnog karaktera za Ismeta i Eldina , već u Subotu ćemo na poziv RK Jajce odigrati još jednu utakmicu humanitarnog karaktera gdje našim sportskim prijateljima nismo mogli odbiti poziv koji prikupljaju sredstva za dječaka Ermina Omerovića kojem je amputirana ruka.” saopšteno je iz MRK Sloga.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Statistika baraža: Krivaja najefikasnija, Bračković Haris najbolji strijelac

Utakmicama šestog kola okončano je Doigravanja za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Plasman u Premijer …

Close