Najnovije
Home / SEHA / Motor Zaporozhya novi učesnik SEHA GAZPROM lige

Motor Zaporozhya novi učesnik SEHA GAZPROM lige

Ukrajinski prvak, ekipa Motor Zaporozhya, novi je učesnik regionalne rukometne SEHA Gazprom lige. SEHA liga ovim je dodatno dobila na kvaliteti, a ukoliko se u obzir uzme činjenica da se naredne godine u SEHA ligu vraća i prvak Mađarske, ekipa Veszprema, to dovoljno govori kakav rukomet ćemo gledati naredne sezone.

Ekipa Motora će biti četvrti učesnik SEHA lige koji će ujedno igrati i Ligu prvaka, uz Veszprem, Zagreb i Vardar. Još uvijek nije poznato šta će se desiti sa ekipom Vardara u narednom periodu, ali sigurno je da će SEHA liga biti jedna od najvalitetnih rukometnih liga u svijetu.

„Već ranije smo se susreli u Beču gdje smo dogovorili našu saradnju. Ovo je obostrano dobar dogovor jer će SEHA ligi dobiti tim koji je redovni učenik EHF Lige prvaka koji dolazi iz velike zemlje, Ukrajine. Ovo je odličan korak i zbog novog sistema takmičenja u kojem ćemo imati dvije grupe sa po šest timova. Zajedno ćemo iduće sezone raditi i igrati u našoj ligi, koja svake godine postaje sve bolja i prestižnija“ rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA – Gazprom lige.

Konačan spisak ekipa koje će uzeti učešće u narednoj sezoni SEHA lige biti će poznat narednog mjeseca. Promjene će biti i kod predstavnika Srbije, nakon što je plasman u SEHA ligu obezbjedila ekipa Metaloplastike uz aktuelnog šampiona ekipu Vojvodine.

Što se tiće Bosne i Hercegovine, još uvijek nije poznato da li će naš predstavnik učestvovati u ovom elitnom regionalnom rukometnom takmičenju.

„Ovo je nova stranica u historiji našeg kluba. Tokom nekoliko posljednjih godina mi smo pregovarali o našem učešću u SEHA ligi, a evo danas smo i postali dio ove velike porodice. Ovo je liga sa jakim i izvandrednim protivnicima i ovo je uspješan dogovor i za Motor i za SEHA ligu. Motor je ambiciozan klub, a mi takođe želimo da budemo učesnik Final Foura Lige prvaka. Da bismo se razvili, moramo imati iskustvo igranja utakmica sa najboljim timovima, a sigurno smo da ćemo to iskustvo dobiti igranjem utakmica SEHA lige“ istakao je nakon potpisivanja ugovora Olimpy Pokatov, predsjednik Motor Zaporozhye.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zagrebaši upisali visoku pobjedu i nova tri boda protiv moskovskog Spartaka

U utakmici zaostalog 4. kola SEHA – Gazprom lige najbolji hrvatski rukometaši ugostili su novog sudionika regionalne lige – rukometni …

Close