Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Mladi rukometaš Čelika na probi u bivšem prvaku Evrope

Mladi rukometaš Čelika na probi u bivšem prvaku Evrope

Rukometaši Čelika prošlog vikenda su u okviru 10.kola Prve lige FBiH, grupa „Sjever“ u zeničkoj Areni savladali tim Slobode iz Tuzle.

Najzaslužniji za pobjedu Zeničana u toj utakmici bio je 17-godišnji golman Harun Hodžić, koji je imao 20 odbrana. Ovaj kadetski reprezentativac BiH, ponikao je u Školi rukometa „Čelik-Junior“, a dan nakon utakmice protiv Slobode otputovao je u Zagreb.

Naime, njegove partije i odbrane, koje već godinama pruža kako u omladinskim selekcijama, tako i u prvom timu nisu ostale nezapažene. Legendarni rukometaš Senjanin Maglajlija odveo je mladog Zeničanina u bivšeg prvaka Evrope i višegodišnjeg osvajača prvenstva Hrvatske, ekipu Zagreba.

Mladi Hodžić će u Zagrebu boraviti do nedjelje, gdje će trenirati s „B“ ekipom ovoga kluba, a nakon toga ovaj mladi rukometaš će i put Francuske, gdje će odraditi nekoliko treninga s ekipom Chamberya.

Gdje će nastaviti svoju karijeru u Hrvatskoj ili Francuskoj, biće poznato veoma brzo. Osim Hodžića, RK „Čelik“ ima još nekoliko sjajnih mladih igrača, koji su u ovoj sezoni dobili šansu da pokažu svoje kvalitete. Uz dobar i stručan rad trenera Seldina Rizvanovića, nije isključeno da još kojeg Zeničanina uskoro vidimo u mnogo jačim ekipama i ligama.

Izvor: Sportzdk.ba

Preporučujemo da pročitate..

Inicijativa iz Republike Srpske, naknada klubovima za edukaciju igrača

Predsjednik komisije za Omladinski rukomet Rukometnog saveza Republike Srpske, Obrenko Miljković, predložio je Upravnom odboru …

Close