Najnovije
Home / Liga prvaka / Mirsad Terzić i Veszprem u finalu Lige prvaka, sjajan dan za Petra Nenadića

Mirsad Terzić i Veszprem u finalu Lige prvaka, sjajan dan za Petra Nenadića

Rukometaši Veszprema prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja rukometne Lige prvaka, nakon što su danas u prvom polufinalnom susretu savladali ekipu Kielce-a, rezultatom 33:30 (13:13).

Tako će Veszprem i naš Mirsad Terzić, ponovo nakon četiri godine, zaigrati u finalu najelitnijeg rukometnog takmičenja na svijetu.

Susret je odlično krenuo za mađarskog prvaka. Rasploženi Arpad Šterbik i sjajna realizacija u napadu dovela je ekipu Veszprema na plus četiri, već na samom otvaranju susreta.

Kako je vrijeme odmicalo, Veszprem je uspio sačuvati prednost, sve do sredine prvog dijela, kada Kielce dolazi, najprije do poravnanja, a potom i to vodstva. Peh za ekipu Veszprema dogodio se u 21. minuti susreta kada se povrijedio Arpad Šterbik, nakon duela sa Mamićem.

Do kraja prvog dijela Veszprem je stigao do poravnanja a na pauzu se odlazi kod rezultata 13:13.

U nastavku igre, sjajna predstava srbijanskog reprezentativca, Petra Nenadića, koji je sa svojih 12 pogodaka, vodio Vesprem ka novoj pobjedi, i plasmanu u finalni susret. Na kraju, Veszprem je uspio slaviti, sa konačnih 33:30.

Vesprem su do pobjede vodili Petar Nenadić sa 12 te Gajić sa pet postignutih pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji su bili Dujshebaev sa sedam te Karalek sa pet postignutih pogodaka.

U drugom večerašnjem polufinalu koje je na rasporedu od 18:00 sati, snage će odmjeriti Vardar i Barcelona.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ovo su najbolji strijelci rukometne Lige prvaka

Evropska rukometa federacija objavila je listu najboljih strijelaca elitnog rukometnog takmičenja, rukometne Lige prvaka. Na …

Close