Home / Evropa / Michael Guigou i zvanično u Nimesu

Michael Guigou i zvanično u Nimesu

Legendarno lijevo krilo Montpelliera i reprezentacije Francuske, Michael Guigou, od naredne sezone nastupat će za Nimes.

Nakon 20. godina provedenih u Montpellieru, Guigou ovo ljeto napušta ekipu, nakon što su čelnici Montpelliera odlučili da mu neće produžiti ugovor.

Kako je izjavio ranije, Guigou ima želju da nastupi na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju, a za taj poduhvat potreban mi je aktivni igrački angažam i u toku sljedeće sezone.

„Uložit ću 200% i vrlo sam motiviran da dođem u Nim“ izjavio je Guigou u ponedeljak na press konferenciji, tri dana nakon potpisivanja ugovora.

„Ova odluka došla je prirodno, Nimes je atraktivna sredina, i ovdje ima dobrih stvari. Nisam planirao svoj odlazak iz Montpelliera. Trebalo mi je nekoliko nedelja da dobro razmislim. Svi znaju da su Olimpijske igre u Tokiju moj cilj i Nimes će mi to omogućiti“ dodao je Guigou.

Trener Nimesa, Franck Maurice nije krio oduševljenje dolaskom Guigou-a.

„Guigou nam može pomoći da napravimo dodatni korak u velikim utakmicama, da pogledamo u oči velikim klubovima. On u Nimes dolazi zato što još uvijek želi pobjeđivati“ zaključio je Maurice.

Guigou je sa Montpellierom osvojio sve moguće naslove. Dva naslova EHF Lige prvaka osvojio je 2003. i 2018. godine, deset puta bio je prvak Francuske, jedanaest puta osvajač Coupe de France, deset puta pobjednik Ligaškog kupa i trostruki osvajač trofeja šampiona.

Takođe jedanaest puta izabran je za najbolje lijevo krilo francuskog šampionata.

Za reprezentaciju Francuske upisao je više od 250 nastupa, sa kojom je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama, četiri zlata na Svjetskim prvenstvima i tri zlata na Evropskim prvenstvima.

Svoj posljednji meč za Montpellier Guigou će odigrati 5. juna protiv Pontault-Combaulta u posljednjem kolu francuskog šampionata.

Ugovor sa Nimesom potpisao je do 2021. godine.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Haris Pleh produžio saradnju sa portugalskim Sporting Hortom

Haris Pleh, bosanskohercegovački internacionalac nakon sjajne sezone u Portugalu potpisao je novi ugovor, tako da …

Close